Trufe de ciocolata cu rom si cozonac

de RuxyRux in Prajituri, 20 Mai 2012 | 5569 vizualizari

 

Desertul de duminica...extrem de delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru trufe:
  • 100 gr gr ciocolata alba
  • 180 gr panettone( sau cozonac)
  • 3 linguri rom( Havana Club, am pus eu)
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • fulgi de migdale
  • coaja de portocala caramelizata in cazul de fata, fire de zahar ars ( sau coaja de portocala confiata)
  • ciocolata cu lapte si neagra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolata cu rom si cozonac:

Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom( eu am avut si panettone cu vanilie si cu ciocolata si le-am amestecat).

Cand se topeste ciocolata alba  se amesteca cu panettone si se incorporeaza bine.

Se lasa compozitia la racit de formeaza trufele apoi se aseaza pe un platou. Se topeste ciocolata neagra si  cea cu lapte si se trec trufele prin ea.

Se decoreaza cu coaja de portocala, fulgi de migdale si cu fire de zahar ars. Se tin la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu rom si cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]