O senzatie...mmmmmmm...si yamyyyyyyy! Dupa ce o savurezi nu poti exclama decat, Doamne iti multumesc...pentru ca e divina!
Blatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta.
Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va spun ca miroase delicios! Formam o bila din aluat si dam la rece pana ne ocupam de mere( in jur de 30 de minute).
Radem 7 mere mari le amestecam cu siropul de artar, vanilie si cu zahar, va trebui sa gustam si sa punem zahar dupa gustul nostru. Punem scortisoara, tot dupa gust si apoi amestecam bine. Lasam sa se scurga, nu vom arunca siropul, este foarte bun sa il servim deasupra cand tarta este gata.
Taiem cele 3 mere ramase in felii.
Scoatem blatul de tarta, si il intindem direct in tava tapetata cu foaie pergament, ne vom folosi de o folie si vom intinde deasupra ei cu mana, incepand de la mijloc catre margine. Intepam cu o furculita, asezam merele razuite si deasupra merele felii. Presaram putin zahar brun si apoi scortisoara. Coacem tarta la 200 de grade pentru 45 de minute.
O putem servi calda si pudrata cu zahar si scortisoara.