O mancare extrem de gustoasa, care necesita un timp de preparare mai indelungat atunci cand vrei sa scapi de eventuala ( sta desigur in functie de fiecare organism in parte) balonare nedorita. Si bunicile noastre procedau in acelasi mod, lasand la inmuiat cat mai mult timp fasolea, apoi fierband-o cu mirodenii, condimente, pentru a usura digestia, preparand astfel cea mai delicioasa reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat.
Ingrediente Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat
Preparare Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat
Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori.
Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam apa de cinci ori si de fiecare data clatim fasolea. Nu va speriati ca nu-si va mai pastra gustul( multa lume are tendinta sa faca asta), acesta va ramane intact iar digestia va fi una facila.
Aproape de sfarsitul fierberii, pregatim sosul de legume pentru fasole.
Eu am fiert fasolea in Zepter iar timpul de fierbere s-a mai scurtat.
Sosul de legume l-am pregatit in felul urmator:
Am pus intr-o craticioara, uleiul de masline si doua trei linguri apa si apoi am adaugat pe rand, ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, telina rasa apoi o jumatate de morcov ras si cealata jumatate taiat rondele. Am adaugat rosia data pe razatoare, pasta de rosii si sare dupa gust. Am lasat la foc mic zece minute( eu am pus tot la Zepter).
In ultima apa in care fierbe fasolea, adaugam maghiranul, chimionul, foaia de dafin si boiaua. Cand fasolea este fiarta cam 90 %( deci aproape fiarta), adaugam si sosul apoi potrivim gustul final adaugand sare si piper( gustam pana ne place ), sau alte condimente dupa gustul personal( eventual daca dorim o nota mai acrisoara inca putina pasta de rosii, daca dorim sa fie dulce acrisoara putem pune si o lingura de zahar( brun sau melasa).
Este o mancare simpla, dar cu un gust deosebit de bun!
Iahnie de fasole cu kaizer am facut eu ieri si-a iesit delicioasa! Varianta asta de Iahnie de fasole imi place tare mult cum arata!
Cand fierbeti mai multa fasole, poate faceti si o Salata de fasole boabe cu naut si masline