Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

de RuxyRux in Mancaruri de post, 10 Iul 2012 | 32778 vizualizari

 

O mancare extrem de gustoasa, care necesita un timp de preparare mai indelungat atunci cand vrei sa scapi de eventuala ( sta desigur in functie de fiecare organism in parte) balonare nedorita. Si bunicile noastre procedau in acelasi mod, lasand la inmuiat cat mai mult timp fasolea, apoi fierband-o cu mirodenii, condimente, pentru a usura digestia, preparand astfel cea mai delicioasa reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

  • 500 gr fasole rosie boabe
  • 2 linguri ulei de masline( sau ce ulei doriti)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • 1lingurita rasa de chimion
  • 10 linguri pasta de rosii( de preferat facuta in casa)
  • piper
  • o rosie mare
  • 1 foaie de dafin mare
  • sare desigur dupa gust
  • alte condimente dupa gustul personal
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat:

Preparare Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori.

Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam  apa de cinci ori si de fiecare data  clatim fasolea. Nu va speriati ca nu-si va mai pastra gustul( multa lume are tendinta sa faca asta), acesta va ramane intact iar digestia va fi una facila.

Aproape de sfarsitul fierberii, pregatim sosul de legume pentru fasole.

Eu am fiert fasolea in Zepter iar timpul de fierbere s-a mai scurtat. 

Sosul de legume l-am pregatit in felul urmator:

Am pus intr-o craticioara, uleiul de masline si doua trei linguri apa si apoi am adaugat pe rand, ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, telina rasa apoi o jumatate  de morcov ras si cealata jumatate taiat rondele. Am adaugat rosia data pe razatoare, pasta de rosii si sare dupa gust. Am lasat la foc mic zece minute( eu am pus tot la Zepter).

In ultima apa in care fierbe fasolea, adaugam maghiranul, chimionul, foaia de dafin si boiaua. Cand fasolea este fiarta cam 90 %( deci aproape fiarta), adaugam si sosul apoi potrivim gustul final adaugand sare si piper( gustam pana ne place ), sau alte condimente dupa gustul personal( eventual daca dorim o nota mai acrisoara inca putina pasta de rosii, daca dorim sa fie dulce acrisoara putem pune si o lingura de zahar( brun sau melasa).

Este o mancare simpla, dar cu un gust deosebit de bun!

Iahnie de fasole cu kaizer am facut eu ieri si-a iesit delicioasa! Varianta asta de Iahnie de fasole imi place tare mult cum arata!

Cand fierbeti mai multa fasole, poate faceti si o Salata de fasole boabe cu naut si masline

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta