Un aperitiv incredibil de gustos! Daca sunteti iubitori de branzeturi, atunci trebuie sa probati aceasta tarta cu cascaval!
Blatul se face extrem de usor... se framanta toate ingredientele si asta nu dureaza decat doua minute. Se mai pune o mana de faina si se mai framanta cateva secunde pana nu se mai lipeste de mana si se da forma rotunda. Se pune intr-o folie aluatul si se da la rece pana preparam umplutura in jur de 30 de minute.
Se amesteca la mixer ouale su smantana apoi cu ceapa verde si branzeturile date pe razatoare. Oprim 150 gr de cascaval sa ornam tarta. Eu l-am oprit pe cel verde cu hrean japonez( wassabi).
Scoatem aluatul de la rece, il intindem direct in tava tapetata cu hartie de copt si ne ajutam de folia de prospetime. Incepem de la mijloc catre margine, puanand mainile peste folie, se intinde foarte foarte usor. Asezam compozitia de cascaval si deasupra decoram dupa inspiratie. Ungem marginea de blat cu galbenus si coacem pentru 45 de minute la 200 de grade. Primul sfert de ora acoperim tarta cu hartie pergament. Scoatem apoi hartia si mai acoperim daca este cazul si ultimul sfert de ora, sa nu se rumeneasca prea tare deasupra.
O lasam sa se raceasca putin si o mutam pe un platou. Putem servi tarta si calda si rece, este la fel de buna!