O prajitura dubla cu visine, gem de visine si frisca dupa care te topesti de placerea gustului...
Mixati in vasul de mixer pe rand ingredientele, ouale cu zaharul, apoi iaurtul, uleiul si untul topit, vanilia, faina, amidonul si sarea plus praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Tapetam o forma mare rotunda de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie deoarece vom coace doua prajituri.
Punem o jumatate de kg de visine deasupra si coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Verificam cand este gata cu scobitoarea.
Repetam si pentru celalat blat aceeasi operatiune. Racim prajiturile.
Intre timp batem frisca si preparam crema de vanilie( aici avem libertatea de a alege ce fel de crema dorim eu nu am sa va mai dau exact reteta ci orientativ am sa va spun ca am facut-o din 3 oua, vanilie, , aprox 1/2 cana de zahar pudra, in jur de 1 cana si jumatate de smantana pentru frisca in combinatie cu lapte si cateva linguri de amidon( 2-3 )
Batem si frisca. Putem insiropa daca dorim aceasta prajitura eu nu am facut acest lucru, sau putem sa o servim ca pe o prajitura simpla cu visine( injumatatind reteta) fara o mai combina cu crema de vanilie sau frisca ci doar pudrata.
Punem pe un platou primul blat racit, deasupra crema de vanilie si deasupra ei gemul de visine, apoi din nou blat si deasupra frisca pe care vom face valuri cu lingura.
Lasam cateva ore la frigider apoi ne bucuram cu cei dragi de acest deliciu...
1
Dupa ce curatati visinele de samburi aveti grija sa le puneti la scurs intr-o strecuratoare