Am trecut de la pufosele, la uscatele...crocantele tare gustoase, pot inlocui painea cu succes...
MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz si complexul forte. Adaugam totul in vas.
Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi faina si sarea.
Punem apa cate putin si incepem sa framantam, ne oprim atunci cand aluatul devine ferm dar in acelasi timp usor manevrabil. ( fiind vorba de cana ca masura nu pot da cantitatea exacta de apa).
Intindem aluatul pe o foaie pergament, punem deasupra o folie si intindem peste ea, este mult mai simplu. Intindem foaia foarte subtire daca le dorim foarte crocante. Le taiem cu rotita de pizza sau cu un cutit. Mutam pe tava de cuptor( dintr-o miscare).
Le coacem pana se rumenesc la 180 de grade( la mine a fost nevoie de 30 de minute) Mie imi plac mai rumene.
Le lasam sa se raceasca si le putem pastra pana la o saptamana foarte bine la temperatura camerei. Asta in caz ca mai ramane ceva dupa atata vreme!