Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2012 | 11154 vizualizari

 

Am trecut de la pufosele, la uscatele...crocantele tare gustoase, pot inlocui painea cu succes...

 

INGREDIENTE

  • o cana de nuci
  • o cana de migdale
  • o cana de fulgi de ovaz
  • o cana de complex forte de germeni de grau si tarate de grau
  • o cana de faina integrala
  • 1/2 cana de seminte de canepa
  • 1/4 cana de seminte de in
  • 1/2 cana de seminte de floarea soarelui
  • 1/4 cana de chimen( eu am pus jumatate macinat si jumatate intreg)
  • 1 lingurita si jumatate de sare de mare
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din seminte si nuci (crackers):

MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz  si complexul forte. Adaugam totul in vas.

Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi faina si sarea.

Punem apa cate putin si incepem sa framantam, ne oprim atunci cand aluatul devine ferm dar in acelasi timp usor manevrabil. ( fiind vorba de cana ca masura nu pot da cantitatea exacta de apa).

Intindem aluatul pe o foaie pergament, punem deasupra o folie si intindem peste ea, este mult mai simplu. Intindem foaia foarte subtire daca le dorim foarte crocante.    Le taiem cu rotita de pizza sau cu un cutit. Mutam pe tava de cuptor( dintr-o miscare).

Le coacem pana se rumenesc la 180 de grade( la mine a fost nevoie de 30 de minute) Mie imi plac mai rumene.

Le lasam sa se raceasca si le putem pastra pana la o saptamana foarte bine la temperatura camerei. Asta in caz ca mai ramane ceva dupa atata vreme!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din seminte si nuci (crackers)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu piept de pui