Dupa tarta cu branzeturile grecesti a urmat aceasta tarta tot by Ruxy ...excelenta, cu branzeturi si arome italiene, care poate aduce o nota deosebita unei mese servita in familie sau alaturi de prieteni... o recomand cu drag!
Blatul il facem amestecand toate ingredientele( pentru blat) si framantand un aluat( foarte frumos si usor manevrabil) pe care il vom inveli in folie si-l vom pune la rece pentru 30 de minute.
Rosiile le-am taiat felii groase. Am pus in tigaie uleiul de masline si la foc iute am adaugat feliile de rosii si le-am lasat 3 minute, am adaugat busuioc si rozmarin( cate un praf) apoi le-am stropit cu vin si le-am mai lasat inca 2-3 minute. Le dam deoparte de pe foc si le lasam sa se scurga intr-o sita apoi le rasfiram pe o farfurie si le lasam la racit.
Am amestecat la mixer branzeturile, mascarpone, ricotta, mozarella( moale, sfaramata sau razuita) cu ouale si faina apoi am adaugat patrunjelul, putina sare si piper.
Scoatem blatul de tarta, il intindem pe o foaie pergament, cu sucitorul si cu mainile( folosindu-ne de o folie) il asezam in forma de tarta , intepam suprafata cu furculita si presam marginile usor, Turnam compozitia de branza o nivelam si apoi punem parmezanul deasupra. Luam rosiile bucata cu bucata si le punem peste parmezan, ( daca ne plac rosiile uscate la soare putem adauga cateva, eu nu am avut), presaram busuioc si rozmarin si lasam marginile tartei usor peste umplutura, ungandu-le cu galbenus de ou.
Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute. Se poate servi calda...