Placintele cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2012 | 15189 vizualizari

 

Cand cerul e plin de nori si afara ploua, iti doresti ceva bun, ceva foarte bun, ca aceste placintele calde care sa te imbie cu mirosul lor grozav la un mic dejun tare placut...sunt atat de gustoase si aromate by Ruxy...va invit sa le probati...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri pline de iaurt( mai gras eu am pus grecesc)
  • 3 oua micute
  • 2 linguri ulei de masine extravirgin
  • 2 lingurite de sare
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar( brun)
  • un praf de chimen
  • un praf de rozmarin
  • un praf de oregano
  • 400 de gr feta
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza feta:

Cernem faina intr-un vas si facem o mica adancitura in mijloc , punem acolo drojdia uscata si zaharul, pe margine sarea, ouale, iaurtul, uleiul, condimentele si adaugam laptele caldut cate putin. Incepem sa framantam, punem tot laptele si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele apoi formam o bila de aluat. O crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc cald acoperit cu un prosop curat de bucatarie (sau foaie pergament) pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp framantam branza cu un ou, mararul si patrunjelul tocat.

Rupem bucati de aluat cat pumnul, le intindem sub forma unui disc cu mana, in mijloc punem  o lingura de branza si apoi strangem  latura cu latura, asa cum strangem un saculet. Lasam la crescut inca 20 de minute, ungem cu galbenus si coacem placintelele pentru 20-25 de minute la 200 de grade.

Va garantez ca sunt nemaipomenit de gustoase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

RuxyRux 1

25.05.2012, 09:13

Multumesc Daria

laura_n 1

27.05.2012, 21:10

Vai, salivez rau de tot. Imi aminteste de placintelele scoase proaspat din cuptor,la un restaurant frantuzesc. Arata bestial, bestial

delia64 1

04.06.2014, 16:41

Ce bunatate !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza de vaci