Cum se face sucul de rosii . Rosiile le-am spalat si le-am pus la blender( cu tot cu coaja), avem nevoie de un blender bun puternic care transforma rosiile intr-o pasta fina.
Am pus totul in 3 oale mari de 15 kg la foc mic. Am lasat sa fiarba la foc mic impreuna cu condimentele, zaharul si...
Punem laptele( 150 ml) intr-un vas si in el spanacul direct din congelator, il vom dezgheta lasand focul mic si din cand in cand intepand cu o furculita pe partea care a stat in lapte pentru a desface spanacul. In 6 sau 7 minute este complet desfacut, apoi punem untul il lasam putin si bagam...
Spalam morcovii, ii curatam apoi ii dam pe razatoarea mica.
Stoarcem lamaia. Dam usturoiul curatat prin pasator.
Amestecam morcovii rasi cu zeama de lamaie si usturoiul, apoi adaugam uleiul, sarea si piperul dupa gust.
Putem adauga si o lingura de otet daca ne place insa gustam si...
Rosiile se spala se sterg si se curata pe interior, iar miezul se savureaza cu pofta! :))) am gasit in piata cele mai delicioase rosii pe care le-am mancat in ultimii ani!
Crema de branza se amesteca cu iaurtul. Ardeiul se toaca la blender impreuna cu ceapa verde si se amesteca cu crema de...
Castravetii i-am dat pe razatoarea mare, usturoiul l-am trecut prin pasatorul de usturoi, apoi am amestecat cu o lingura de ulei, am pus iaurtul si am potrivit gustul de sare. Aceasta varianta simpla mie imi place cel mai mult, fiecare e liber sa prepare dupa bunul plac adaugand si alte...
Incingem gratarul( din gradina, in cazul meu), dar se poate prepara si pe aragaz.
Somonul il spalam il uscam intr-un servet de bucatarie si-l frecam cu putina sare grunjoasa, stoarcem si 1/2 de lamaie deasupra.
Il frigem pe gratar cu grija sa nu-l ardem, il punem pe partea cu pielita in jur...
Se prepara aluatul:
Ouale si un praf de sare se mixeaza cu un tel impreuna cu zaharul, apoi se adauga vanilia si scortisoara. Tin sa va spun ca poate parea extrem sa mai pui si scortisoara in blat si intr-adevar capata un gust intens datorita ei, insa eu iubesc aroma si gustul puternic...
Punem cartofii in coaja la fiert. Cand sunt gata ii scoatem ii lasam sa se raceasca si ii curatam. Eu i-am pus la robot sau se pot mixa cu mixerul ca pentru piure.
Pasta de cartofi se amesteca cu ouale, zaharul, praful de sare, aromele si apoi se adauga faina lingura cu lingura si la...
Se spala si se toaca legumele, se curata ciupercile , cele mai mari le vom taia in bucati cele mai mici le vom pastra intregi. Se toaca verdeata.
Pieptul de pui se taie cubulete( bucati mai mici).
Punem ulei intr-o cratita ( 4 l), adaugam o lingura doua de apa, si adaugam ceapa tocata...
Faina se cerne intr-un vas, se adauga faina de ovaz( se pot macina fulgii in masina de cafea), zaharul brun pudra, apoi untul moale( dar rece), sarea, vanilia si pudra din coaja de portocale). Se framanta usor si se fac firmiturile de aluat. Aluatul este unul foarte fin.
Prunele se taie felii....
Aluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade.
Crema de vanilie:
Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se infierbante.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi amidonul si o cana de lapte caldut...
Se toaca marunt varza, se rade morcovul. Ceapa , usturoiul si ghimbirul se dau si ele pe razatoare sau se taie marunt. Dovlecelul se taie pe lung fasii cu cutitul de legume si apoi se taie marunt, la fel si castravetele.
Daca se folosesc ciuperci chinezesti acestea se deshidrateaza in apa(...
Decupam din foaia de aluat fasii de doua degete.
Ungem cu galbenus, presaram cascaval ras si chimen .
Apucam de ambele capete si rasucim cu o miscare rapida. Ungem cu galbenus si putem sa mai presaram cu cascaval si chimen din nou.
Coacem 10 sau 15 minute la 220 de grade.
Bune tare!
Pregatim formele de briose.
Decupam patrate din foaia de copt( pergament) pentru cate bucati dorim sa facem.
Decupam din aluat cu un cutit patrate si le asezam pe foitele pergament.
Asezam cu totul in forme. Formele le instalam pe tava de copt pana sa le umplem. Vor fi mai greu de mutat...
Totul va merge la un robot foarte bun si veti mixa pana va rezulta consistenta pe care o doriti.
Serviti decorata cu bucatele de ardei iute, sau marar proaspat...
Racoritoare si foarte gustoasa!
Ne pregatim ingredientele:
Tocam ceapa, dam pe razatoare gimbirul si usturoiul, spalam somonul si-l scurgem, punem zeama de lime intr-un pahar, radem lamaia, desfacem cutia de lapte de cocos si scoatem trei linguri, taiem cateva bucati( 3 sau 4) din ardeiul iute( eu nu l-am pus pe tot, nu imi...
Se pun toate ingredientele in oala de supa si se fierb la foc mic tot in jur de 4 ore. Se strecoara si se tine la rece maxim 5 zile. Sau desigur se poate congela. Se vor obtine 2,5 l de bulion de legume.
Si sa trecem la reteta romantica...
1. Luati o tigaie mare sau o cratita incalziti-o moderat si puneti, untul, uleiul si apoi ceapa si usturoiul, faceti focul mic si lasati cca 3 sau 5 minute sa se dezvolte gustul dulce de ceapa.
Adaugati vodka in tigaie si lasati ca sa se...
Aveti aici si video pentru exemplificare
http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU&feature=player_embedded
Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.
Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune si zaharul.
Se amesteca si apa si uleiul cu faina si drojdia si nu se...
Se prepara crema de vanilie:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu lapte din cantitate.
Restul de lapte se pune pe foc cu vanilia si se da un clocot. Se toarna din compozitia de ou in fir subtire si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa pe foc in jur de 5 sau 6...
Preparam blatul:
Ingredientele pentru blat se amesteca si se framanta un aluat care se pune la crescut la cald acoperit, doar atat cat preparam umplutura de ciuperci.
Ciupercile se taie felii si se trag la tigaia stropita cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt si cu doua...
Intr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit.
Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se adauga migdalele pe care le-am facut inainte pudra la blender.
Adaugam aromele, cacaoa, faina ,...
Legumele se spala se curata apoi se toaca marunt.
Se pune peste ele un praf de sare si se amesteca bine.
Am incins( usor) uleiul intr-o tigaie cu o lingura doua de apa apoi am adaugat legumele. Se calesc 6 sau 7 minute dupa care se adauga un pahar de apa, rosia data pe razatoare si pasta de...
Merele se rad si se amesteca cu scortisoara.
Apa se pune intr-un ibric si se da un clocot impreuna cu zaharul, vanilia si untul.
Se iau cate doua foi si le vom umple cu mere din belsug aproape pe toata suprafata, apoi le rulam. Ne vor iesi sase suluri pe care le asezam in tava tapetata...
Branza, crema de branza, iaurtul, galbenusurile , patrunjelul tocat si uleiul de masline se mixeaza pana devin o compozitie cremoasa.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Se ia cate o foaie se unge cu crema de branza si se ruleaza. Daca foile sunt prea subtiri luam cate doua foi o data. Se...
Cu mici modificari in functie de ce ingrediente am avut in casa, reteta nu se abate foarte mult de la original:
http//www.bucataras.ro/retete/tort-cu-alune-de-padure-si-ciocolata-35301.html
Ideea de blat delicios cu alune am inteles ca e preluata de la Miha...deci iti multumesc si...
Ardeii se spala se curata de seminte si se taie bucati. Taiem 2 cepe in rondele, curatam si usturoiul.
Punem in tava de copt o foaie pergament si pe ea se aseaza ardeii, ceapa pe margine si 3 catei de usturoi. Stropim cu 3 linguri de ulei de masline, (eu am o sticluta cu atomizor). Am copt...
Am pus la blender semintele de chia impreuna cu apa apoi cu zeama de lamaie si uleiul apoi ceapa. Am potrivit gustul de sare si le-am servit...mi-au placut foarte foarte mult!
Pieptul se spala si se zvanta intr-un servet de hartie, apoi se taie pe jumatate si se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper. Se stropeste cu lamaie cu ulei de masline, apoi se unge bine peste tot.
Migdalele se maruntesc la blender.
Se pregateste umplutura amestecand bine morcovii...
Condimentele se macina si din ele vom folosi o lingurita si jumatate si se amesteca cu zeama de lamaie si usturoiul zdrobit.
Se lasa pestele o ora in condimente la rece.
Se scoate somonul de la rece si se fac frigaruile, alternand bucatile de peste cu cele de legume.
Se frig pe...
Cum se face sucul de rosii condimentat
Cum se face sucul de rosii . Rosiile le-am spalat si le-am pus la blender( cu tot cu coaja), avem nevoie de un blender bun puternic care transforma rosiile intr-o pasta fina. Am pus totul in 3 oale mari de 15 kg la foc mic. Am lasat sa fiarba la foc mic impreuna cu condimentele, zaharul si...
Budinca de cartofi si spanac
Punem laptele( 150 ml) intr-un vas si in el spanacul direct din congelator, il vom dezgheta lasand focul mic si din cand in cand intepand cu o furculita pe partea care a stat in lapte pentru a desface spanacul. In 6 sau 7 minute este complet desfacut, apoi punem untul il lasam putin si bagam...
Salata de morcovi cu usturoi
Spalam morcovii, ii curatam apoi ii dam pe razatoarea mica. Stoarcem lamaia. Dam usturoiul curatat prin pasator. Amestecam morcovii rasi cu zeama de lamaie si usturoiul, apoi adaugam uleiul, sarea si piperul dupa gust. Putem adauga si o lingura de otet daca ne place insa gustam si...
Rosii aperitiv cu branza
Rosiile se spala se sterg si se curata pe interior, iar miezul se savureaza cu pofta! :))) am gasit in piata cele mai delicioase rosii pe care le-am mancat in ultimii ani! Crema de branza se amesteca cu iaurtul. Ardeiul se toaca la blender impreuna cu ceapa verde si se amesteca cu crema de...
Tzatziki
Castravetii i-am dat pe razatoarea mare, usturoiul l-am trecut prin pasatorul de usturoi, apoi am amestecat cu o lingura de ulei, am pus iaurtul si am potrivit gustul de sare. Aceasta varianta simpla mie imi place cel mai mult, fiecare e liber sa prepare dupa bunul plac adaugand si alte...
Saramura de somon
Incingem gratarul( din gradina, in cazul meu), dar se poate prepara si pe aragaz. Somonul il spalam il uscam intr-un servet de bucatarie si-l frecam cu putina sare grunjoasa, stoarcem si 1/2 de lamaie deasupra. Il frigem pe gratar cu grija sa nu-l ardem, il punem pe partea cu pielita in jur...
Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!
Se prepara aluatul: Ouale si un praf de sare se mixeaza cu un tel impreuna cu zaharul, apoi se adauga vanilia si scortisoara. Tin sa va spun ca poate parea extrem sa mai pui si scortisoara in blat si intr-adevar capata un gust intens datorita ei, insa eu iubesc aroma si gustul puternic...
Galuste cu prune si gem de prune
Punem cartofii in coaja la fiert. Cand sunt gata ii scoatem ii lasam sa se raceasca si ii curatam. Eu i-am pus la robot sau se pot mixa cu mixerul ca pentru piure. Pasta de cartofi se amesteca cu ouale, zaharul, praful de sare, aromele si apoi se adauga faina lingura cu lingura si la...
Tocanita de pui cu ciuperci
Se spala si se toaca legumele, se curata ciupercile , cele mai mari le vom taia in bucati cele mai mici le vom pastra intregi. Se toaca verdeata. Pieptul de pui se taie cubulete( bucati mai mici). Punem ulei intr-o cratita ( 4 l), adaugam o lingura doua de apa, si adaugam ceapa tocata...
Tarte crumble cu prune si gem
Faina se cerne intr-un vas, se adauga faina de ovaz( se pot macina fulgii in masina de cafea), zaharul brun pudra, apoi untul moale( dar rece), sarea, vanilia si pudra din coaja de portocale). Se framanta usor si se fac firmiturile de aluat. Aluatul este unul foarte fin. Prunele se taie felii....
Cremsnit cu fructe
Aluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade. Crema de vanilie: Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se infierbante. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi amidonul si o cana de lapte caldut...
Pachetele de primavara cu sos de chilli
Se toaca marunt varza, se rade morcovul. Ceapa , usturoiul si ghimbirul se dau si ele pe razatoare sau se taie marunt. Dovlecelul se taie pe lung fasii cu cutitul de legume si apoi se taie marunt, la fel si castravetele. Daca se folosesc ciuperci chinezesti acestea se deshidrateaza in apa(...
Rasucele cu cascaval si chimen
Decupam din foaia de aluat fasii de doua degete. Ungem cu galbenus, presaram cascaval ras si chimen . Apucam de ambele capete si rasucim cu o miscare rapida. Ungem cu galbenus si putem sa mai presaram cu cascaval si chimen din nou. Coacem 10 sau 15 minute la 220 de grade. Bune tare!
Cosulete foietaj cu branza dulce vanilata si fructe
Pregatim formele de briose. Decupam patrate din foaia de copt( pergament) pentru cate bucati dorim sa facem. Decupam din aluat cu un cutit patrate si le asezam pe foitele pergament. Asezam cu totul in forme. Formele le instalam pe tava de copt pana sa le umplem. Vor fi mai greu de mutat...
Gazpacho de castraveti
Totul va merge la un robot foarte bun si veti mixa pana va rezulta consistenta pe care o doriti. Serviti decorata cu bucatele de ardei iute, sau marar proaspat... Racoritoare si foarte gustoasa!
Somon si orez in stil Thai
Ne pregatim ingredientele: Tocam ceapa, dam pe razatoare gimbirul si usturoiul, spalam somonul si-l scurgem, punem zeama de lime intr-un pahar, radem lamaia, desfacem cutia de lapte de cocos si scoatem trei linguri, taiem cateva bucati( 3 sau 4) din ardeiul iute( eu nu l-am pus pe tot, nu imi...
Bulion de legume
Se pun toate ingredientele in oala de supa si se fierb la foc mic tot in jur de 4 ore. Se strecoara si se tine la rece maxim 5 zile. Sau desigur se poate congela. Se vor obtine 2,5 l de bulion de legume.
Paste " Nu vei mai fi singur"
Si sa trecem la reteta romantica... 1. Luati o tigaie mare sau o cratita incalziti-o moderat si puneti, untul, uleiul si apoi ceapa si usturoiul, faceti focul mic si lasati cca 3 sau 5 minute sa se dezvolte gustul dulce de ceapa. Adaugati vodka in tigaie si lasati ca sa se...
Paine fara framantare
Aveti aici si video pentru exemplificare http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU&feature=player_embedded Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune si zaharul. Se amesteca si apa si uleiul cu faina si drojdia si nu se...
Prajitura cu crema de vanilie si cafea
Se prepara crema de vanilie: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu lapte din cantitate. Restul de lapte se pune pe foc cu vanilia si se da un clocot. Se toarna din compozitia de ou in fir subtire si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa pe foc in jur de 5 sau 6...
Pizza...la dieta!
Preparam blatul: Ingredientele pentru blat se amesteca si se framanta un aluat care se pune la crescut la cald acoperit, doar atat cat preparam umplutura de ciuperci. Ciupercile se taie felii si se trag la tigaia stropita cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt si cu doua...
Tort glazurat de ciocolata
Intr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit. Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se adauga migdalele pe care le-am facut inainte pudra la blender. Adaugam aromele, cacaoa, faina ,...
Lasagna vegetariana
Legumele se spala se curata apoi se toaca marunt. Se pune peste ele un praf de sare si se amesteca bine. Am incins( usor) uleiul intr-o tigaie cu o lingura doua de apa apoi am adaugat legumele. Se calesc 6 sau 7 minute dupa care se adauga un pahar de apa, rosia data pe razatoare si pasta de...
Placinta cu mere
Merele se rad si se amesteca cu scortisoara. Apa se pune intr-un ibric si se da un clocot impreuna cu zaharul, vanilia si untul. Se iau cate doua foi si le vom umple cu mere din belsug aproape pe toata suprafata, apoi le rulam. Ne vor iesi sase suluri pe care le asezam in tava tapetata...
Placinta greceasca cu branza sarata
Branza, crema de branza, iaurtul, galbenusurile , patrunjelul tocat si uleiul de masline se mixeaza pana devin o compozitie cremoasa. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Se ia cate o foaie se unge cu crema de branza si se ruleaza. Daca foile sunt prea subtiri luam cate doua foi o data. Se...
Tort de ciocolata cu alune de padure
Cu mici modificari in functie de ce ingrediente am avut in casa, reteta nu se abate foarte mult de la original: http//www.bucataras.ro/retete/tort-cu-alune-de-padure-si-ciocolata-35301.html Ideea de blat delicios cu alune am inteles ca e preluata de la Miha...deci iti multumesc si...
Mancare de ardei copti
Ardeii se spala se curata de seminte si se taie bucati. Taiem 2 cepe in rondele, curatam si usturoiul. Punem in tava de copt o foaie pergament si pe ea se aseaza ardeii, ceapa pe margine si 3 catei de usturoi. Stropim cu 3 linguri de ulei de masline, (eu am o sticluta cu atomizor). Am copt...
" Icre " din seminte de chia
Am pus la blender semintele de chia impreuna cu apa apoi cu zeama de lamaie si uleiul apoi ceapa. Am potrivit gustul de sare si le-am servit...mi-au placut foarte foarte mult!
Piept de pui umplut in crusta de migdale
Pieptul se spala si se zvanta intr-un servet de hartie, apoi se taie pe jumatate si se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper. Se stropeste cu lamaie cu ulei de masline, apoi se unge bine peste tot. Migdalele se maruntesc la blender. Se pregateste umplutura amestecand bine morcovii...
Frigarui din somon
Condimentele se macina si din ele vom folosi o lingurita si jumatate si se amesteca cu zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Se lasa pestele o ora in condimente la rece. Se scoate somonul de la rece si se fac frigaruile, alternand bucatile de peste cu cele de legume. Se frig pe...