Incepem cu prepararea blatului:
Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura.
Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa....
Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le aducem la aproximativ aceiasi temperatura.
Separam galbenusurile. Cernem faina, preparam maiaua din...
Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto).
Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente:
Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca).
Se topeste untul(...
Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale.
Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge cu unt.
Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta.
Deasupra vom pune cubuletele de unt si...
Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier.
Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita.
Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand.
Isi vor lasa...
Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea.
Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform.
Se coace pentru 15 minute la 180 de grade.
Intre...
Se prepara blatul:
Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase.
Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos.
Se coc...
Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime.
Se scoate blatul de la rece si se intinde direct in tava de tarta tapetata cu unt.
Se inteapa din loc...
Se prepara extrem de simplu, zmeura se spala si se zvanta pe un prosop de hartie.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul de cacao pe baie de aburi..
Se fac frigaruile alternand zmeura cu branzica miez de lapte.
Cand ciocolata s-a topit se toarna in milocul unui vas ceramic( platou) si se...
Portiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti.
Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din cantitatile din lista vor iesi 3 bucati.
Le taiem in triunghiuri cand se racesc.
Crema de branza:...
Pentru blat: cernem faina, facem o adancitura in mijloc punem oul, sarea pe margine, chimenul si amestecam pana se incorporeaza bine ingredientele si framantam pana obtinem un aluat de tarta. Punem in folie si dam la rece pana preparam crema si umplutura.
Crema de branza:...
Somonul spalat si zvantat se taie in bucati.
Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul, coaja de lamaie zaharul si stingem cu vin, amestecand continuu, urmeaza condimentele, sarea si...
Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit.
Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul.....
Amestecam branza moale cea faramitata cu oul si albusul. Adaugam si restul ingredientelor, ceapa si usturoiul tocate marunt, faina, grisul, sarea, turmericul si la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare.
Formam galustele luand usor din compozitia moale si tavalindu-le prin pesmet.
Facem...
Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.
Radem morcovul si taiem cartoful bucati.
Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si usturoiul apoi morcovul ras. Dupa un minut cu capacul pus adaugam si verdeturile, spanacul, loboda,...
Pulpele se spala si se zvanta. Condimentele se amesteca si cu ele se freaca pulpele.
Stoarcem deasupra zeama de portocala. Punem fructele taiate jumatati in tava langa pui. Adaugam apa cam pana la jumatatea pulpelor. Adaugam uleiul. Eu inainte sa le pun la cuptor le-am tinut putin deasupra pe...
Carnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul.
Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior.
Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga carnea, se lasa pana se albeste la foc mic si se amesteca din cand in cand....
Se fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare.
Ungem cu unt o minitavita ceramica.
Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi adaugam usturoiul tocat, usturoiul verde si somonul afumat, punem condimentele si sarea dupa gust.. Tinem...
Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.
Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.
Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand....
Spalati si curatati legumele si verdeturile. Tocati marunt zarzavatul.
Totul se pune la blender, se adauga borsul, sarea si se mixeaza.
Se serveste imediat...nu este bine sa pastrati pentru a doua zi caci se oxideaza destul de repede.
Se poate pune in farfurie sau se poate bea cu cana :)
Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul.
Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa.
Se pune stratul de piscoturi in tava.
Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand...
Se prepara blatul framantand un aluat din toate ingredientele. Il dam la rece dupa ce-l infainam.
Preparam umplutura de ciuperci.:
Spalam ciupercile si le tocam, procedam la fel si cu ceapa verde si mararul. Incingem uleiul in tigaie si calim usor( mai mult inabusit caci vom pune...
Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs.
Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita.
Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun la masina le-am mixat si la blender.
Salaul de Nil poate avea pielite si zgarciuri insa la masina...
Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila.
Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta...
Ies in jur de 4 portii de mancare (depinde si cat de tare sunt infometati mesenii:)))
Ceapa se toaca marunt impreuna cu ceapa verde si usturoiul verde, apoi se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se toaca.
Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa, usturoiul si...
Se amesteca cu un tel, branza de vaci cu iaurtul, aromele si zaharul, acum e momentul sa vedeti cat de dulci le doriti...eu gasesc ideale cele 12 linguri de zahar.
Adaugam ouale pe rand, grisul si apoi faina plus bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Ungem formele cu ulei...
Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut.
Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am pus la blender. Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul apoi verdeata. Se lasa in jur de 7...
Am preparat blatul:
Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul.
Am copt blatul la 180 de grade pentru 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Nu va speriati...
Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga, uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare.
Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele.
Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se pun morcovul ras si ceapa tocata si presarata cu putina sare, apoi...
Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si...
Drob de somon
Incepem cu prepararea blatului: Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura. Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa....
Cozonac pascuta
Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le aducem la aproximativ aceiasi temperatura. Separam galbenusurile. Cernem faina, preparam maiaua din...
Prajitura cu branza dulce si piersici din compot
Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto). Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente: Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca). Se topeste untul(...
Tarta de mamaliguta cu branza
Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale. Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge cu unt. Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta. Deasupra vom pune cubuletele de unt si...
Ciuperci cu unt si verdeata
Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier. Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita. Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Isi vor lasa...
Rulada cu morcovi si crema de branza
Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea. Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform. Se coace pentru 15 minute la 180 de grade. Intre...
Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni
Se prepara blatul: Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase. Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos. Se coc...
Tarta de ciocolata cu lapte
Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime. Se scoate blatul de la rece si se intinde direct in tava de tarta tapetata cu unt. Se inteapa din loc...
Frigarui de zmeura si "Miez de lapte" in ciocolata
Se prepara extrem de simplu, zmeura se spala si se zvanta pe un prosop de hartie. Ciocolata se topeste impreuna cu untul de cacao pe baie de aburi.. Se fac frigaruile alternand zmeura cu branzica miez de lapte. Cand ciocolata s-a topit se toarna in milocul unui vas ceramic( platou) si se...
Clatite aperitiv cu somon afumat si Miez de lapte
Portiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti. Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din cantitatile din lista vor iesi 3 bucati. Le taiem in triunghiuri cand se racesc. Crema de branza:...
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Pentru blat: cernem faina, facem o adancitura in mijloc punem oul, sarea pe margine, chimenul si amestecam pana se incorporeaza bine ingredientele si framantam pana obtinem un aluat de tarta. Punem in folie si dam la rece pana preparam crema si umplutura. Crema de branza:...
Rasfat cu somon
Somonul spalat si zvantat se taie in bucati. Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul, coaja de lamaie zaharul si stingem cu vin, amestecand continuu, urmeaza condimentele, sarea si...
Chiftelute de cartof si branza la cuptor
Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit. Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul.....
Galuste de dovlecei si branza la ceaun
Amestecam branza moale cea faramitata cu oul si albusul. Adaugam si restul ingredientelor, ceapa si usturoiul tocate marunt, faina, grisul, sarea, turmericul si la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare. Formam galustele luand usor din compozitia moale si tavalindu-le prin pesmet. Facem...
Ciorba de primavara
Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul. Radem morcovul si taiem cartoful bucati. Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si usturoiul apoi morcovul ras. Dupa un minut cu capacul pus adaugam si verdeturile, spanacul, loboda,...
Pui cu fructe la cuptor
Pulpele se spala si se zvanta. Condimentele se amesteca si cu ele se freaca pulpele. Stoarcem deasupra zeama de portocala. Punem fructele taiate jumatati in tava langa pui. Adaugam apa cam pana la jumatatea pulpelor. Adaugam uleiul. Eu inainte sa le pun la cuptor le-am tinut putin deasupra pe...
Cartof umplut cu pui si ciuperci
Carnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul. Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior. Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga carnea, se lasa pana se albeste la foc mic si se amesteca din cand in cand....
Budinca de cartofi cu somon afumat
Se fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare. Ungem cu unt o minitavita ceramica. Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi adaugam usturoiul tocat, usturoiul verde si somonul afumat, punem condimentele si sarea dupa gust.. Tinem...
Clatite aperitiv
Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti. Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul. Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand....
Ciorba de legume cruda ( Raw)
Spalati si curatati legumele si verdeturile. Tocati marunt zarzavatul. Totul se pune la blender, se adauga borsul, sarea si se mixeaza. Se serveste imediat...nu este bine sa pastrati pentru a doua zi caci se oxideaza destul de repede. Se poate pune in farfurie sau se poate bea cu cana :)
Amaretto Cheesecake
Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul. Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa. Se pune stratul de piscoturi in tava. Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand...
Tarta cu branza si ciuperci
Se prepara blatul framantand un aluat din toate ingredientele. Il dam la rece dupa ce-l infainam. Preparam umplutura de ciuperci.: Spalam ciupercile si le tocam, procedam la fel si cu ceapa verde si mararul. Incingem uleiul in tigaie si calim usor( mai mult inabusit caci vom pune...
Calamari umpluti
Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs. Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita. Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun la masina le-am mixat si la blender. Salaul de Nil poate avea pielite si zgarciuri insa la masina...
Sarmalute vegetariene in frunze de salata
Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila. Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta...
Mancare de pui cu ciuperci si smantana
Ies in jur de 4 portii de mancare (depinde si cat de tare sunt infometati mesenii:))) Ceapa se toaca marunt impreuna cu ceapa verde si usturoiul verde, apoi se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se toaca. Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa, usturoiul si...
Mini-pascute cu branza dulce
Se amesteca cu un tel, branza de vaci cu iaurtul, aromele si zaharul, acum e momentul sa vedeti cat de dulci le doriti...eu gasesc ideale cele 12 linguri de zahar. Adaugam ouale pe rand, grisul si apoi faina plus bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Ungem formele cu ulei...
Drob vegetarian
Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut. Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am pus la blender. Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul apoi verdeata. Se lasa in jur de 7...
Prajitura " Deliciu"
Am preparat blatul: Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul. Am copt blatul la 180 de grade pentru 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Nu va speriati...
Chiftelute cu sos si taitei de casa
Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga, uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se pun morcovul ras si ceapa tocata si presarata cu putina sare, apoi...
Tort " Merci"
Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata: Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si...