O minunatie de drob invelit in aluat de casa, pe care-l recomand tuturor iubitorilor de peste :)
Incepem cu prepararea blatului:
Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura.
Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa. Cat inca este aproape congelat se dezoseaza mai bine.
Il dam o data prin masina de tocat.
Incingem uleiul( 2 linguri) in tigaie si punem ceapa alba tocata si somonul. Vom amesteca din cand in cand si vom lasa in jur de 5 minute la foc mic.
Spalam si curatam ceapa, usturoiul, verdeturile si le vom toca pe rand la masina de tocat.
Tocam din nou si somonul cu ceapa calita la masina de tocat.
Amestecam totul si adaugam si oul crud.
Scoatem aluatul, il intindem pe o foaie pergament si il asezam in tava. Este bine sa lasam mai multa coca pe margine sa putem inveli bine compozitia. Eu din neatentie nu am socotit bine si am fost nevoita sa intorc drobul sa il pot orna :)Punem in mijloc compozitia, asezam si ouale fierte si apoi invelim drobul.
Am oprit si o bucatica de aluat sa fac crucea.
Am uns cu un galbenus de ou si am copt drobul pentru 45 de minute la 200 de grade.
Este un aperitiv deosebit de bun si frumos nu numai pentru masa pascala si va asigur ca nici nu veti simti gustul de peste :)