Curatam urzicile bine, le scuturam, le rupem coditele daca e cazul( operatiune delicata deoarece ustura!!!! :))))))de nu-mi mai simt degetele :D
Le spalam, le punem la scurs.
Intr-o oala punem apa si un praf de sare si o aducem la punctul de fierbere, punem urzicile si le dam de cateva ori...
Faina se cerne. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, o lingura de zahar si uleiul( cei 50 ml)si se lasa la dospit 15 minute la loc cald.
Se amesteca apoi ouale cu faina, zaharul, praful de sare, laptele, uleiul, drojdia, si aromele. Framantam aluatul si la sfarsit se adauga lingura de...
Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte.
Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul.
Incingem uleiul de masline, punem compozitia de carne, doua trei linguri de apa si lasam sa...
Eu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :)
Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se lege, nu foarte dens, se framanta adaugandu-se si faina pana nu se mai lipeste de maini. Se infoliaza...
Untul de cacao se topeste pe baie de aburi.
Se fac pudra cuisoarele, florile de anason stelat, zaharul brun. se cerne cacaoa.
Albusurile cu zaharul si un mic praf de sare se bat spuma, apoi se adauga pe rand la mixer, galbenusurile, aromele, siropul de artar untul de cacao topit,...
1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem apa.
2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa...
Eu nu am avut cantar asa ca...am luat o punga de faina alba de 1 kg am cernut-o ...si am scos din ea un sfert pe care l-am inlocuit cu faina integrala cu tarate.
Cu putina apa calduta , si o lingura de zahar lichefiem drojdia si o vom pune in adancitura facuta in mijlocul fainei cernute....
Avantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi 24 de ore....dar eu zic ca merita!
Vom face dintr-o cana de apa si o capatana de usturoi, sarea, uleiul si restul de condimente o saramura in care vom...
Tiramisu reţetă combinata
1. Facem foile:
Topim untul in 200 ml caldut, adaugam si aromele...romul, coaja de portocala, vanilia. Lasam putin la racit.
Nessul il dizolvam in 100 ml lapte caldut.
Turnam nessul peste prima compozitie lichida. adaugam ouale pe rand si amestecam bine...
Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute se scot se lasa putin la racit.
Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele.
Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei.
Fiecare cartof se taie felii pe...
Eu am preparat doua pizze mari dar desigur daca se doreste se pot face si 4 mai micute.
Faina se cerne . drojdia se lichefiaza intr-un bol cu trei patru linguri apa calduta( din total). Se amesteca apoi cu faina, se adauga sarea, apa calduta si se framanta aluatul de pizza, la sfarsit se...
Din pacate mi s-a stricat cantarul si a trebuit sa masor faina cu cana( cea de lapte cum am precizat).
Laptele si apa le-am amestecat intr-un ibric si le-am incalzit usor( nu fierbinte). Am luat din total 5 linguri, plus o lingura de zahar si am lichefiat drojdia intr-un bol. Am lasat-o putin...
Se decongeleaza foietajul la temperatura camerei.
Branza se amesteca cu ouale, iaurtul si verdeata tocata.
Se tapeteaza tava cu hartie pergament. Se intinde prima foaie, ea este o foaie dreptunghiulara iar daca folosim tava rotunda de tarta taiem colturile si umplem golurile de pe margine....
Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele.
Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. ...
Am preparat somonul in vasul Zepter.
Punem in vas uleiul de masline si apoi untul cubulete si lasam la foc foarte mic. Adaugam usturoiul taiat bucatele mici( sau zdrobit), apoi ghimbirul si dupa doua minute sparanghelul taiat marunt.
Acoperim vasul si lasam in jur de 5 minute. Nu e nevoie...
Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald.
Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e...
Biscuitii se sfarama intr-un vas.
Intr-un ibric pe foc se pune laptele si in el untul, apoi se topeste ciocolata, cacaoa si se pun aromele, vanilia, romul, coaja de portocala rasa.
Se toarna totul peste biscuiti si se amesteca. Se adauga si jeleul( rahatul).
Din aceasta compozitie de...
Se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.
Drojdia se lichefiaza impreuna cu zaharul si cele cinci linguri de lapte. se lasa 5 minute la loc caldut.
Se adauga sarea pe margine, si uleiul, apoi laptele si se framanta pana nu se mai lipeste de maini, o coca vartoasa dar destul de...
Numai un singur cozonac l-am facut cu nuca si portocala caramelizata cel de al doilea l-am preparat numai cu caramel.
Toate ingredientele se scot din timp astfel incat sa nu fie nimic rece din frigider ci toate la temperatura camerei.
Se cerne faina( neaparat) intr-un vas incapator(...
Toate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei.
Cernem faina in vasul de framantat( neaparat va rog ca sa nu aveti surprize, va spune Stan Patitul:))))!).
Drojdia impreuna cu 50 gr lapte caldut si o lingura de zahar( brun) se amesteca...
Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Nu se lasa la rece.
Se intinde imediat o foaie apoi se face sul si se taie fursecurile cu un cutit. Se modeleaza dreptunghiular sau patratos, sau cercuri cum dorim. Se aseaza pe tava de cuptor tapetata cu foaie de copt.
Se coc pentru aprox. 20...
Se face aluatul amestecand si framantand toate ingredientele, apoi se infoliaza si se da o jumatate de ora la rece.
Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata se va intinde pe masa, pe suprafata de lucru si se va rula apoi sul.
Cu un cutit taiem fursecurile si le modelam usor cu mana,...
Migdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender.
Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de portocala, praful de sare, coaja de portocala si vanilia. Se formeaza o bila de aluat.
Se pune la rece...
Bucatile de peste de spala, apoi se usuca intr-un servet, se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se asezoneaza cu sare, piper si turmeric, apoi cu un praf de pudra de usturoi si se ung pe fiecare parte cu mustar( o lingurita per bucata),
Faina se amesteca cu pesmetul, apoi fiecare bucata se...
Curatam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa, usturoiul, morcovul si cartoful).
Apoi aducem si somonul din nou in blender si amestecam bine cu...
Este o prajitura extrem de simpla iar combinatia este incredibil de delicioasa.
Se face blatul:
1. Albusurile se bat spuma la mixer, apoi se scot si se pastreaza intr-un bol.
2. Se pun galbenusurile in vasul de mixer, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza foarte bine, apoi faina...
Crevetii se curata si se spala( eu ma bucur de un sot dragut care are aceasta tema de obicei:))))
Intr-o cratita maricica( eu am folosit una ceramica) se topeste untul la foc foarte mic sa nu se arda.
Uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si turmericul se amesteca si...
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml apa( din total)
Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi apa calduta cate putin si framantam un aluat dens si totodata elastic. Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la crescut pentru...
Am sa incep prin a va spune ca laptele de orez il puteti prepara simplu acasa din 3 linguri de orez facut faina la masina de cafea apoi amestecat la blender cu 1 pahar de apa...simplu nu-i asa? :)
Untul de cacao se poate procura fara probleme de pe site-ul dried fruits, sau cred zic eu( fara...
Ingredientele se pregatesc dinainte si se pun in vasul de mixer exact in ordinea indicata mai sus. Se mixeaza bine apoi se toarna compozitia in forma de prajitura tapetata cu foaie de copt.
Coacem negresa pentru 35 de minute( facem testul cu scobitoarea).
O taiem cand se mai raceste...
Mancare de urzici
Curatam urzicile bine, le scuturam, le rupem coditele daca e cazul( operatiune delicata deoarece ustura!!!! :))))))de nu-mi mai simt degetele :D Le spalam, le punem la scurs. Intr-o oala punem apa si un praf de sare si o aducem la punctul de fierbere, punem urzicile si le dam de cateva ori...
Gogosile bunicii
Faina se cerne. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, o lingura de zahar si uleiul( cei 50 ml)si se lasa la dospit 15 minute la loc cald. Se amesteca apoi ouale cu faina, zaharul, praful de sare, laptele, uleiul, drojdia, si aromele. Framantam aluatul si la sfarsit se adauga lingura de...
Brasovence gratinate
Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul. Incingem uleiul de masline, punem compozitia de carne, doua trei linguri de apa si lasam sa...
Lasagna delicioasa
Eu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :) Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se lege, nu foarte dens, se framanta adaugandu-se si faina pana nu se mai lipeste de maini. Se infoliaza...
Tort keto cu ciocolata si sirop de artar
Untul de cacao se topeste pe baie de aburi. Se fac pudra cuisoarele, florile de anason stelat, zaharul brun. se cerne cacaoa. Albusurile cu zaharul si un mic praf de sare se bat spuma, apoi se adauga pe rand la mixer, galbenusurile, aromele, siropul de artar untul de cacao topit,...
Pate din ficatei de pui cu usturoi
1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem apa. 2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa...
Paine taraneasca
Eu nu am avut cantar asa ca...am luat o punga de faina alba de 1 kg am cernut-o ...si am scos din ea un sfert pe care l-am inlocuit cu faina integrala cu tarate. Cu putina apa calduta , si o lingura de zahar lichefiem drojdia si o vom pune in adancitura facuta in mijlocul fainei cernute....
Pastrama de pui
Avantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi 24 de ore....dar eu zic ca merita! Vom face dintr-o cana de apa si o capatana de usturoi, sarea, uleiul si restul de condimente o saramura in care vom...
Tiramisu reţetă combinata
Tiramisu reţetă combinata 1. Facem foile: Topim untul in 200 ml caldut, adaugam si aromele...romul, coaja de portocala, vanilia. Lasam putin la racit. Nessul il dizolvam in 100 ml lapte caldut. Turnam nessul peste prima compozitie lichida. adaugam ouale pe rand si amestecam bine...
Cartofi cu usturoi la cuptor
Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute se scot se lasa putin la racit. Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei. Fiecare cartof se taie felii pe...
Pizza cu branza si usturoi
Eu am preparat doua pizze mari dar desigur daca se doreste se pot face si 4 mai micute. Faina se cerne . drojdia se lichefiaza intr-un bol cu trei patru linguri apa calduta( din total). Se amesteca apoi cu faina, se adauga sarea, apa calduta si se framanta aluatul de pizza, la sfarsit se...
Cornuri cu mac
Din pacate mi s-a stricat cantarul si a trebuit sa masor faina cu cana( cea de lapte cum am precizat). Laptele si apa le-am amestecat intr-un ibric si le-am incalzit usor( nu fierbinte). Am luat din total 5 linguri, plus o lingura de zahar si am lichefiat drojdia intr-un bol. Am lasat-o putin...
Tarta foietaj cu branza
Se decongeleaza foietajul la temperatura camerei. Branza se amesteca cu ouale, iaurtul si verdeata tocata. Se tapeteaza tava cu hartie pergament. Se intinde prima foaie, ea este o foaie dreptunghiulara iar daca folosim tava rotunda de tarta taiem colturile si umplem golurile de pe margine....
Ciocolata de casa
Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele. Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. ...
Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel
Am preparat somonul in vasul Zepter. Punem in vas uleiul de masline si apoi untul cubulete si lasam la foc foarte mic. Adaugam usturoiul taiat bucatele mici( sau zdrobit), apoi ghimbirul si dupa doua minute sparanghelul taiat marunt. Acoperim vasul si lasam in jur de 5 minute. Nu e nevoie...
Branzoaice insiropate
Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald. Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e...
Buturuga de Craciun
Biscuitii se sfarama intr-un vas. Intr-un ibric pe foc se pune laptele si in el untul, apoi se topeste ciocolata, cacaoa si se pun aromele, vanilia, romul, coaja de portocala rasa. Se toarna totul peste biscuiti si se amesteca. Se adauga si jeleul( rahatul). Din aceasta compozitie de...
Paine trandafir
Se cerne faina si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se lichefiaza impreuna cu zaharul si cele cinci linguri de lapte. se lasa 5 minute la loc caldut. Se adauga sarea pe margine, si uleiul, apoi laptele si se framanta pana nu se mai lipeste de maini, o coca vartoasa dar destul de...
Cozonac cu nuca, portocala caramelizata si ciocolata
Numai un singur cozonac l-am facut cu nuca si portocala caramelizata cel de al doilea l-am preparat numai cu caramel. Toate ingredientele se scot din timp astfel incat sa nu fie nimic rece din frigider ci toate la temperatura camerei. Se cerne faina( neaparat) intr-un vas incapator(...
Cozonac de Craciun
Toate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Cernem faina in vasul de framantat( neaparat va rog ca sa nu aveti surprize, va spune Stan Patitul:))))!). Drojdia impreuna cu 50 gr lapte caldut si o lingura de zahar( brun) se amesteca...
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Nu se lasa la rece. Se intinde imediat o foaie apoi se face sul si se taie fursecurile cu un cutit. Se modeleaza dreptunghiular sau patratos, sau cercuri cum dorim. Se aseaza pe tava de cuptor tapetata cu foaie de copt. Se coc pentru aprox. 20...
Fursecuri cu lamaie si alune
Se face aluatul amestecand si framantand toate ingredientele, apoi se infoliaza si se da o jumatate de ora la rece. Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata se va intinde pe masa, pe suprafata de lucru si se va rula apoi sul. Cu un cutit taiem fursecurile si le modelam usor cu mana,...
Fursecuri cu migdale, portocale si gem
Migdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender. Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de portocala, praful de sare, coaja de portocala si vanilia. Se formeaza o bila de aluat. Se pune la rece...
Salau de Nil pane
Bucatile de peste de spala, apoi se usuca intr-un servet, se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se asezoneaza cu sare, piper si turmeric, apoi cu un praf de pudra de usturoi si se ung pe fiecare parte cu mustar( o lingurita per bucata), Faina se amesteca cu pesmetul, apoi fiecare bucata se...
Chiftelute de somon
Curatam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa, usturoiul, morcovul si cartoful). Apoi aducem si somonul din nou in blender si amestecam bine cu...
Pandispan cu piersici si frisca
Este o prajitura extrem de simpla iar combinatia este incredibil de delicioasa. Se face blatul: 1. Albusurile se bat spuma la mixer, apoi se scot si se pastreaza intr-un bol. 2. Se pun galbenusurile in vasul de mixer, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza foarte bine, apoi faina...
Creveti in sos de unt si usturoi
Crevetii se curata si se spala( eu ma bucur de un sot dragut care are aceasta tema de obicei:)))) Intr-o cratita maricica( eu am folosit una ceramica) se topeste untul la foc foarte mic sa nu se arda. Uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si turmericul se amesteca si...
Chifle puisori
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml apa( din total) Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi apa calduta cate putin si framantam un aluat dens si totodata elastic. Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la crescut pentru...
Prajitura " Alba ca Zapada"
Am sa incep prin a va spune ca laptele de orez il puteti prepara simplu acasa din 3 linguri de orez facut faina la masina de cafea apoi amestecat la blender cu 1 pahar de apa...simplu nu-i asa? :) Untul de cacao se poate procura fara probleme de pe site-ul dried fruits, sau cred zic eu( fara...
Negresa Ioana
Ingredientele se pregatesc dinainte si se pun in vasul de mixer exact in ordinea indicata mai sus. Se mixeaza bine apoi se toarna compozitia in forma de prajitura tapetata cu foaie de copt. Coacem negresa pentru 35 de minute( facem testul cu scobitoarea). O taiem cand se mai raceste...