Daca va plac prajiturile cu branza dulce si vanilie atunci cred ca o sa va placa si bunatatea asta cu piersici.....cam o data pe saptamana prepar prajituri de acest gen asa mult imi plac :)
Aluat:
Crema de branza dulce:
2 borcane piersici in sirop( compot)
Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto).
Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente:
Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca).
Se topeste untul( insa atentie, nu se pune fierbinte niciodata), si se framanta apoi totul pana se leaga aluatul. se lasa la crescut pentru aproximativ 45 de minute la caldura.
Impartim coca in doua bucati una mai mare si alta mai micuta.
Intre timp se prepara crema de branza mixand sau la tel branza cu smantana, zaharul vanilia si ouale.
Se imparte in functie de tavi cantitatea. Putem alege sa preparam intr-o tava mai mare si renuntam atunci sa mai impartim compozitia.
Se aseaza deasupra piersicile. O mai lasam la cald pana incingem bine cuptorul.
Cocem la focul incins bine la 180 de grade in jur de 35- 40 de minute. Se va rumeni frumos pe margine iar in mijloc va ramane ferma la apasare.
O servim dupa pofta ...e buna foc!