Un tort de branza fin, aromat...incredibil de delicios!
Blat:
Crema de branza:
Crema de frisca:
Pentru frunze:
Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul.
Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa.
Se pune stratul de piscoturi in tava.
Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand unul cate unul la mixer.
Se toarna crema de branza in tava si se coace cheesecacke-ul la 175 de grade pentru 45 de minute( nu lasati mai mult).
Se lasa la racit bine de preferat peste noapte sau minim sase ore.
Crema de frisca:
Mixam frisca lichida cu zaharul la mixer si cand devine pufoasa adaugam si Amaretto. Nu o batem foarte tare caci va deveni untoasa si greu de folosit.
Imbracam in ciocolata topita pe baie de aburi frunzele de menta. Le punem la congelator. Ne vom bucura de gustul ciocolatos mentolat al frunzelor
Cand timpul s-a scurs este gata de ornat.
Scoatem usor inelul culinar.
Se rastoarna pe un platou cu grija si apoi in mijloc se toarna crema de frisca.
Cu o lingura am facut valuri :)
Am presarat fulgii de ciocolata si am decorat cu frunzele de menta.
Va asigur ca e minunat si nu va veti multumi doar cu o felie :)!