Simpla si delicioasa pentru iubitorii somonului afumat! :)
Se fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare.
Ungem cu unt o minitavita ceramica.
Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi adaugam usturoiul tocat, usturoiul verde si somonul afumat, punem condimentele si sarea dupa gust.. Tinem pe foc cinci minute amestecand din cand in cand.
Punem in tavita cartoful, presaram bucatele de unt din loc in loc( 30 gr). Adaugam somonul afumat si usturoiul din craticioara.
Batem oul cu smantana, un praf de sare si turnam deasupra. Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, scoatem apoi si presaram cascavalul si parmezanul si mai lasam inca 10 sau 12 minute sa se topeasca frumos si gustos.
Scoatem si presaram busuioc si daca avem decoram cu busuioc proaspat.
Delicios!