Cartof umplut cu pui si ciuperci

de RuxyRux in Pui, 8 Apr 2013 | 35879 vizualizari

 

Un preparat tare tare gustos....si foarte satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 6 sau 8 cartofi mari
  • 6 bucati ciuperci champinion
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • ulei vegetal 3 linguri( palmier)
  • 3 oua
  • 400 gr smantana
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri pasta de ardei gras( gogosar)
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • busuioc
  • cascaval razuit
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof umplut cu pui si ciuperci:

Carnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul.

Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior.

Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga carnea, se lasa pana se albeste la foc mic si se amesteca din cand in cand. Punem apa cat sa acopere si lasam sa fiarba in jur de 20-25 de minute (eu am preparat la Zepter). Luam capacul punem pasta de ardeii, pasta de tomate, condimentele, sarea si piperul. Amestecam un sfert din cantitatea de smantana cu un ou, cu zeama de carne scursa din cratita  si turnam peste carne. Mai dam cateva clocote, oprim focul si lasam la racit.

Umplem cartofii cu compozitia. Mie mi-a mai ramas compozitie si am pus-o in tava langa cartofi, facand si un sos cu pasta de tomate( apa si pasta de rosii). Voi puteti sa mai fierbeti doi cartofi daca doriti si sa-i umpleti cu ea.

Fiecare cartof se pune in tava. Deasupra presaram parmezan. Dam cartofii la cuptor pentru 30 de minute.

Scoatem tava si turnam deasupra ouale amestecate cu smantana si mai dam pentru 10 minute la cuptor. In ultimile zece minute am mai pus si cascavalul ras deasupra si am mai presarat parmezan.

Serviti cu smantana deasupra daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof umplut cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

26.08.2013, 22:06

Multumesc

Eu2013 1

26.06.2014, 14:11

SI CIUPERCILE???

RuxyRux 1

26.06.2014, 15:09

Aveti dreptate si cer scuze....ciupercile le-am tocat impreuna cu carnea....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu piept de pui