Prajitura " Deliciu"

de RuxyRux in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 38047 vizualizari

 

O prajitura minunata...de post by Ruxy......o combinatie delicioasa de crema de lamaie, gem de merisoare si nuca, unde ingredientul vedeta este untul de cacao pe care vi-l recomand sa-l incercati si sa-l folositi la prepararea prajiturilor, le confera o aroma deosebita...

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 400 ml frisca vegetala( Hulala)
  • 300 ml apa( plata de izvor)
  • 200 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri zahar
  • 1 cana plina de faina( cu varf)
  • vanilie
  • 2 linguri gem( piersici, caise)
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
Crema de lamaie:
  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • coaja de lamaie( de la o bucata)
  • o cana de nuca+ 1 plic de zahar vanilat
  • 1 borcan de gem de merisoare( sau la alegere gemul preferat)
  • ciocolata neagra pentru razuit
  • frisca batuta pentru stratul de deasupra( eu am batut 300 ml de frisca vegetala)+2 linguri de zahar si un mic praf de vanilie)
tava 40/28
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Deliciu":

Am preparat blatul:

Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul.

Am copt blatul la 180 de grade pentru 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Nu va speriati daca blatul pare foarte moale, dupa ce sa raceste devine spongios si bine inchegat, dar totodata super pufos si fara sa aiba nevoie de insiropare L-am dat la rece.

Crema: Se amesteca cu un tel ingredientele pentru crema usor, apoi se trece totul intr-un vas si se pune la foc mic sa se ingroase. Aveti grija sa nu se prinda de fund se leaga destul de repejor. Dupa 7 sau 8 minute se ia crema de pe foc si se da la rece nu inainte de a baga mixerul pentru o mai buna omogenizare( crema iese mai fina).

Blatul se trece pe un platou, usor pe sub blat se scoate foaia pergament.

Se unge cu crema racita bine, apoi se adauga gemul, deasupra nuca macinata si amestecata cu zaharul vanilat, iar ultimul strat se pune frisca. O nivelati cu grija cu o spatula astfel incat sa nu ridice nuca. :)

Razuim ciocolata si e gata de pus la rece pentru minim o ora.

E o mare mare bunatate aceasta prajitura deliciu si daca veti spune cuiva ca e si de post...aveti toate sansele sa nu va creada:)))  

 

TIPS-URI

1

Untul de cacao il gasiti de cumparat pe driedfruits.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Deliciu"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

JamilaCuisine 1

25.04.2013, 10:18

Chiar ca deliciu.... super!

camelia75 1

14.07.2013, 22:03

Excelenta!!!

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:42

superba prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci (de post)