Astazi baiatul meu drag implineste o varsta tare frumoasa, 17 ani... iar mami ii dedica cu dragoste acest tort irezistibil de ciocolata! La multi ani copil minunat!
Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.
Se procedeaza la fel pentru fiecare crema apoi se pun la rece in boluri. Pentru crema de cafea se mai adauga si restul ingredientelor la mixer si se mixeaza bine.
Blatul:
Se pun toate ingredientele( mai putin ciocolata) pentru blat in vasul de mixer si se mixeaza pana devine o crema compozitia. Untul trebuie sa fie moale. La sfarsit de adauga si ciocolata topita pe baie de aburi. Daca mai este necesar se mai poate adauga putin lapte( daca vi se pare crema prea groasa, consistenta trebuie sa fie cea pentru blat de tort).
Se imparte in trei crema si se coc trei blaturi in forma de tort tapetata cu pergament. se lasa la racit.
Pe un platou se asambleaza tortul.
Se pune primul blat, ungem cu crema de ciocolata si cafea, apoi al doilea blat si crema de ciocolata alba deasupra. Ultimul blat se unge cu crema de ciocolata cu lapte.
Crema de ciocolata amaruie( lasata la temperatura camerei) va imbraca tortul.
Ornam cu ciocolatelele " Merci" si cu bomboanele belgiene.
Sosul se face topind ciocolata in lapte pe baie de aburi si se toarna la baza tortului cu lingurita.
1
Nu se mixeaza frisca cu ciocolata foarte mult decat pana se leaga, altfel crema se poate taia