O combinatie grozav de gustoasa, iar ciupercile dau sosului un gust delicios, mai punem si de-o mamaliguta si-apoi savuram :)
Ies in jur de 4 portii de mancare (depinde si cat de tare sunt infometati mesenii:)))
Ceapa se toaca marunt impreuna cu ceapa verde si usturoiul verde, apoi se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se toaca.
Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa, usturoiul si ciupercile. Se lasa in jur de 4 minute, la foc mic acoperit, apoi se adauga si pieptul de pui taiat bucati, se tine pe foc pana se albeste carnea apoi se adauga 2 pahare de apa si se pune capacul. se fierbe la foc moderat spre mic si este posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugati apa daca scade prea mult. Se amesteca din cand in cand. Dupa 35 de minute se verfica carnea, daca e taiata marunt fierbe destul de usor. Se pun rosiile si se mai lasa inca zece minute la foc mic. Acum se adauga si smantana, apoi verdeata ai se potriveste gustul de sare si piper. Mai lasam pe foc sa scada( in jur de 15 minute). Daca doriti sa legati sosul mai mult o puteti face cu doua linguri de faina. La mine, nu a fost nevoie.
Serviti cu mamaliguta, merge perfect!
1
Dupa ce ati adaugat smantana puteti pune mancarea sa scada la cuptor