Rulada cu morcovi si crema de branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2013 | 15520 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si foarte gustos...un blat spongios( aduce putin cu blatul de ecler) si o crema de branza delicioasa...poftiti la degustat :) merge bine cu rosii, masline, ceapa verde...sau de ce nu usturoi verde ca tot s-a dat startul la delicatese de sezon :)

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 5 linguri iaurt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei( vegetal)
  • 150 ml lapte dulce

Crema de branza:

  • 300 gr branza de vaci
  • 150 gr telemea de vaca
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri smantana groasa
  • sare dupa gust daca mai este nevoie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu morcovi si crema de branza:

Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea.

Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform.

Se coace pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp se uda un prosopel de bucatarie cu apa rece si se intinde pe o suprafata.

Se ridica blatul de rulada cu tot cu hartia de copt din tava si se aseaza pe prosopul ud. Se asteapta un minut dupa care se ruleaza usor cu tot cu prospel in spatele hartiei de copt.

Se desface cu grija blatul inapoi.

Prosopul se uda pentru a doua oara cu apa si se stoarce bine. Se aseaza din nou sub foaia de copt.

Se pune compozitia de branza care intre timp a stat la rece in frigider.

Vom intinde uniform si vom rula din nou blatul impreuna cu crema de branza.

Cu atentie vom pune sub rulada o folie de prospetime si vom strange rulada in ea.

Pentru a treia oara udam prosopelul il stoarcem bine si asezam rulada cu tot cu folie deasupra si o dam la rece( ea e deja racita). O lasam minim o ora inainte sa o taiem.

TIPS-URI

1

morcovii se pot inlocui cu sfecla, ardei grasi colorati, sau alte legume care ne fac cu ochiul

2

dupa dorinta( pentru decor) se poate adauga peste crema de branza, ardei rosu sau orange tocat in bucati mici, iar pentru alt gust eventual somon afumat

3

in crema de branza se pot adauga codite de ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu morcovi si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de cartofi, cu carne, spanac si cașcaval