RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Rulada cu crema de lamaie si lime

In Dulciuri la 28 Apr 2015

Preparam mai intai crema: Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor. Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia. Ouale le mixam cu zaharul, faina si o canita de lapte oprita din total. Cand laptele este fierbinte turnam crema de ou si...

Paine irlandeza cu cereale

In Dulciuri la 27 Apr 2015

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine. Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor...

Tarta cu branzica pufoasa

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2015

Am inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta: Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si galbenusul, praful de sare, cel de chimen, laptele si uleiul de masline. Am framantat imediat aluatul,...

Budincute de cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2015

Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure. Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert. Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana,  adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia...

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

In Dulciuri la 16 Apr 2015

Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza cu untul topit si racit, pana se ingroasa apoi se lasa deoparte. Branza dulce se amesteca bine cu...

Desert cu prune uscate

In Dulciuri la 24 Mar 2015

Incepem cu prunele uscate, le verificam sa nu aiba totusi din neatentie samburi, apoi le punem in blender. Fulgii de ovaz i-am rasnit in masina de cafea si am obtinut pudra, apoi am adaugat 5 lingurite in blender,  am pus mierea si vanilia. Am mixat pana s-a omogenizat usor si am adaugat...

Orez cu lapte de cocos vanilat

In Dulciuri la 10 Mar 2015

Laptele de cocos gata preparat (eu il prepar intotdeauna in casa), dar desigur se poate folosi si cel din comert, se amesteca intr-un bol cu orezul si aromele, coaja rasa de portocala, apoi se indulceste cu miere dupa gust. Desigur daca va plac si fulgii de cocos puteti sa-i presarati deasupra!...

Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

In Dulciuri la 9 Mar 2015

Preparare Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres Primul pas este sa cernem faina. Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra  doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin...

Prajitura cu mere si scortisoara

In Prajituri la 1 Mar 2015

Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam bine toate ingredientele si framantam aluatul,...

Briose cu cacao si cafea

In Prajituri la 28 Feb 2015

Untul se topeste intr-un vas si se da deoparte. Se adauga 50 ml lapte si se amesteca usor. Zaharul( facut pudra in casa la masina de cafea),  impreuna cu vanilia se mixeaza 5 minute cu ouale pana isi dubleaza volumul, se adauga usor untul amestecat cu lapte apoi, se mai mixeaza putin,...

Friptura de carne tocata la tava

In Pui la 27 Feb 2015

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc. Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute) Se toaca carnea la...

Paine din unt de arahide

In Piine la 26 Feb 2015

Se mixeaza toate ingredientele cat sa se omogenizeze bine, se pune aluatul obtinut in tava tapetata cu foaie pergament si se coace la 165 de grade pentru 30 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Simplu, nu-i asa?  Se va taia painea numai dupa ce se raceste perfect. Reteta...

Biscuiti vanilati cu lamaie

In Dulciuri la 23 Feb 2015

Din aceasta cantitate iese o tava de biscuiti( tava de cuptor). Se cerne faina( sau nu, cum doriti) si se da deoparte, untul rece se da pe razatoarea mare, intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor, zaharul pudra, vanilia, galbenusurile, smantana, zeama si  coaja de lamaie,...

Prajitura cu ciocolata si alune

In Dulciuri la 20 Feb 2015

Intr-un vas mic( ibric) topim untul, il dam deoparte, topim in el ciocolata, amestecam sa se topeasca si adaugam smantana, omogenizam bine. Ouale le mixam cu vanilia si zaharul brun 10 minute pana isi dubleaza volumul. Punem pudra de migdale, coaja de lamaie,  apoi  compozitia de...

Pide cu branza si susan

In Piine la 20 Feb 2015

Lichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut. Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si amestecam adaugand laptele cald(nu fierbinte). Framantam aluatul, daca mai este nevoie in functie de tipul de...

Fursecuri americane

In Dulciuri la 18 Feb 2015

Din aceasta cantitate ies doua tavi de fursecuri. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor. Tapetam tava cu foaie de copt. Se formeaza fursecurile, se modeleaza in forma dorita si se aseaza in tava. Ciocolata rupta, taiata in bucati,...

Desert prajitura cu ciocolata si crema de cafea

In Dulciuri la 15 Feb 2015

Prajitura cere timp pentru preparare, asa ca va trebui sa va inarmati cu rabdare! Blat:  Topim untul, stingem focul si punem ciocolata rupta in bucati, amestecam bine si lasam la racit. Adaugam smantana si omogenizam compozitia. Mixam ouale cu zaharul si vanilia 10 minute pana isi...

Snitele cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2015

Pieptul spalat si uscat in prosop de hartie se feliaza subtire si se bate ca pentru snitel. Se sareaza usor pe ambele parti. Ouale se amesteca cu telul cu un praf bun de sare( dupa gust), se adauga iaurtul, apoi pe rand, laptele, apa minerala, faina, piperul si praful de turmeric, iar la...

Desert brownies Nutella

In Prajituri la 10 Feb 2015

Negresa se prepara extraordinar de simplu: Incalzim nutella intr-un vas pe foc mic pana o infierbantam usor si o aducem la stadiul fluid. Avem grija sa nu o dam in clocot sub nicio forma! O lasam deoparte la cald pana mixam ouale. Se mixeaza ouale extrem de bine undeva in jur de 15 minute...

Cremsnit

In Dulciuri la 8 Feb 2015

Aluatul se prepara foarte usor: Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru. Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor....

Aperitiv cu branza

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2015

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :) Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine. Radeti branzeturile, mai putin telemeaua cremoasa. Daca folositi o branza mai tare, dati-o pe razatoare. Topiti untul intr-un vas, apoi...

Muffins cu unt de arahide

In Prajituri la 5 Feb 2015

Simplu si rapid de preparat : Intr-un vas mic( ibric) topim untul si-l dam deoparte de pe foc, amestecand in el si ciocolata rupta bucati. Amestecam cu un tel mic.  Punem vanilia si untul de arahide si omogenizam bine. Ouale se mixeaza 3 minute cu zaharul, apoi se adauga treptat...

Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello

In Prajituri la 24 Ian 2015

Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol. Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula...

Prajitura cu crema de lamaie

In Dulciuri la 19 Ian 2015

Prajitura asta merita din plin sa va faceti timp pentru ea! Intai de toate mi-am pregatit ingredientele pentru blat: Am separat ouale, am mixat albusurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana a rezultat o bezea. Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu uleiul...

Prajitura cu branza dulce si ciocolata

In Prajituri la 28 Dec 2014

1. Separam ouale. 2. Mixam albusurile cu o lingura de zahar pudra ca pentru bezea. 3. Topim untul, avem grija sa nu dea in clocot, tragem vasul deoparte si adaugam iaurtul rece si apoi laptele rece direct din frigider si apoi vanilia.   4. Amestecam branza dulce cu galbenusurile...

Tarta cu mere si gem de gutui

In Dulciuri la 14 Noi 2014

Din aceasta cantitate vor iesi doua tarte delicioase: Modul de preparare este unul extrem de simplu: Untul rece direct din frigider se da pe razatoarea mare si se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se framanta in 4 sau 5 minute un aluat de tarta foarte bun care se infaineaza usor...

Prajitura japoneza cu branza dulce

In Dulciuri la 6 Noi 2014

Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :))) Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece. Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte. Albusurile se mixeaza spuma ca la bezea. Se amesteca cu mixerul branza dulce si zaharul, smantana, vanilia, coaja...

Cornuri de paine cu susan

In Piine la 28 Oct 2014

Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi. Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea si uleiul pe margine, drojdia si zaharul in centru, apoi se adauga apa calduta si se framanta in jur...

Placinta cu dovleac si iaurt

In Prajituri la 22 Oct 2014

Dovleacul razuit il punem intr-o tigaie impreuna cu o cana mare de zahar si scortisoara( daca va place mai dulce, puneti dupa gust) si-l lasam la foc mic timp de cinci- sase minute doar cat sa dea intr-un clocot...mie personal nu-mi place sa-l calesc foarte mult...dar daca doriti  aveti...

Cremsnit cu lamaie

In Prajituri la 19 Oct 2014

Din aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit. Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore inainte. Crema de vanilie: Punem laptele pe foc intr-un vas impreuna cu vanilia si il...

Afisate 391 - 420 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]