RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete

Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2015

Sosul ajunge pentru 3 persoane, omleta in schimb... doar pentru una. Sosul: se rade hreanul pe razatoarea mica, se adauga pe rand restul ingredientelor iar la final smantana si mararul. Se taie ciupercile marunt, se toaca verdeata, cascavalul se razuie.. Intr-o tigaie se calesc usor...

Tarta cu prune si gem

In Dulciuri la 19 Sep 2015

Intr-un vas larg pentru framantat dam untul rece pe razatoare, adaugam oul, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, faina si praful de copt stins cu lamaie si framantam pana vom omogeniza aluatul de tarta. Dam aluatul la rece pentru 30 de minute. Scoatem aluatul de tarta si-l intindem pe o...

Foietaj de casa cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2015

Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece 30 de minute. Ouale se amesteca cu smantana, apoi cu branza cremoasa. Se intinde o foaie cat...

Chiftele de pui la cuptor

In Pui la 15 Sep 2015

Se toaca carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata, se adauga oul si galbenusul, uleiul, apa, sarea, piperul, faina, apoi se amesteca bine. Cu mana uda se formeaza chiftelele si se asaza in tava de cuptor unsa cu ulei. Se coc la cuptorul incins pana se rumenesc frumos. La jumatatea...

Gogosari umpluti cu salata de toamna ruseasca

In Salate la 15 Sep 2015

Se razuie sau se toaca din cutit varza, morcovul, hreanul, ceapa, se freaca cu sare si se strnage in pumn pentru a scoate si putina zeama. Se adauga uleiul, otetul se potriveste de gust si cu aceasta salata se vor umple gogosarii spalati si curatati de seminte. Este bine sa se consume pana...

Budinca gratinata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2015

Cartofii se curata, se taie si se fierb ca pentru piure. Cand sunt fierti se scot si se scurg, apoi se amesteca chiar in vasul in care au fiert cu branza cremoasa. Ouale se amesteca cu sarea, piperul, smantana, si apoi cu laptele. Cascavalul se da pe razatoare. Se unge tava ceramica...

Gogosele cu nutella

In Dulciuri la 15 Sep 2015

Se amesteca branza de vaci cu laptele condesat, se adauga ouale, sarea, vanilia, coaja de lamaie, amidonul, faina , praful de copt stins cu zeama de lamaie si se omogenizeaza bine compozitia cu un tel. Se trec mainile prin faina, se ia cate o bucata de aluat si tot cu ajutorul fainii i se da o...

Prajitura " cartof " cu nutella

In Dulciuri la 14 Sep 2015

Desert fara foc... rapid...si delicios! 300 gr de biscuiti se pun la robot si se zdrobesc. Restul de biscuiti se zdrobesc la robot dar se insista mai mult la mixare pana ajung o pudra mai fina. Untul moale se mixeaza putin apoi se pune laptele condensat, 3 linguri de cacao din total,...

Desert cremsnit cu aluat foietaj rapid delicios

In Prajituri la 13 Sep 2015

Crema:  Ouale se amesteca cu zaharul si amidonul, apoi cu o cana din cantitatea totala de lapte si se omogenizeaza astfel incat sa nu existe cocoloase. Restul de lapte se pune la foc impreuna cu vanilia si se infierbanta. Cand este fierbinte se toarna compozitia de oua in fir subtire si...

Spatzle cu smantana si ciuperci

In Spaghete la 25 Aug 2015

Se fierb pastele asa cum este indicat pe cutie (in cazul meu 15 minute). Se scurg si se amesteca fierbinti cu 50 g unt. Ciupercile se toaca din cutit marunt sau mare cum doriti si se presara cu putina sare. Intr-un vas larg se pune uleiul si 50 g unt si se calesc ciupercile usor (4 minute),...

Ciocolata de casa cu pasta de alune

In Dulciuri la 25 Aug 2015

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru fix 9 minute. Se trage vasul deoparte, se pune vanilia, esenta de rom si untul si se amesteca bine, astfel incat sa se topeasca, se adauga pasta de alune si se continua amestecarea ca sa se omogenizeze compozitia. Se pune laptele praf si...

Prajitura cu zmeura si iaurt

In Dulciuri la 19 Aug 2015

Prajitura se prepara simplu: albusurile se mixeaza spuma o jumatate de minut cu un praf de sare, apoi cu adaugam o  lingura de zahar pudra se continua amestecarea pana obtinem o bezea fina. Adaugam galbenusurile pe rand, zeama (1 lingurita) si coaja de la lamaie. Pe viteza mica a...

Paine mediteraneana la tava

In Piine la 18 Aug 2015

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu mult) se cresteaza adanc si se lasa apoi la crescut in loc cald, pana isi tripleaza volumul (o ora, o...

Negresa cu zmeura

In Dulciuri la 12 Aug 2015

Topim untul  la foc mic, intr-un vas larg( ibric mare) si apoi in el topim ciocolata(cu vasul tras de pe foc). Punem in compozitie, zaharul, ness-ul, vanilia si cu un tel omogenizam ingredientele. Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare, apoi punem faina si din nou...

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

In Dulciuri la 7 Iul 2015

Tiramisu reţetă originală Intr-un vas pe foc mic, punem galbenusurile cu zaharul, amidonul,  vanilia si Martini, lasam sa se ingroase, amestecand tot timpul. Cand incepe sa fiarba, dam cateva clocote, amestecam bine si apoi racim imediat compozitia. Eu de regula scufund vasul in altul...

Prajitura cu visine

In Dulciuri la 23 Iun 2015

1. Separam ouale in doua boluri de mixer. 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul ca la bezea in jur de 5 minute. 3. Galbenusurile le amestecam usor cu uleiul ca la maioneza, adaugam apoi treptat laptele, vanilia,  zeama de lamaie si coaja. 4. In compozitia cu...

Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure

In Torturi la 17 Iun 2015

Pentru a prepara blatul de Pavlova: Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7  sau 8 minute sau pana nu mai simtim zaharul intre degete( probam). In compozitie punem zeama de lamaie, otetul si...

Biscuiti rustici cu branza si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2015

Din aceasta cantitate mi-au iesit in jur de 30 de bucati. Untul rece se rade pe razatoarea mare direct in vasul in care  vom prepara biscuitii. Se adauga branza, uleiul de masline, oul, praful de sare, cel de turmeric si rozmarinul maruntit. Framantam imediat ingredientele si...

Prajitura de ciocolata cu zmeura

In Dulciuri la 10 Iun 2015

Prajitura va fi  un succes daca respectati cativa pasi: 1.  Imediat ce ati separat albusurile de galbenusuri intr-un vas puneti-le la rece. 2.  Spalati zmeura si uscati-o pe un servet. 3. Topiti ciocolata pe baie de aburi si apoi raciti-o imediat. 4. Amestecati...

Supa crema de rosii italiana

In Dulciuri la 8 Iun 2015

Se curata  usturoiul, si ceapa si se toaca marunt. Rosiile se dau rapid pe razatoarea mare. Se incinge uleiul in tigaie( eu am folosit un wok Delimano), se adauga ceapa si usturoiul frecate cu un praf de sare, se adauga si morcovul razuit si doua trei linguri de apa, se lasa la...

Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2015

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor  in jur de 1 minut in ulei de palmier, apoi se scurg si se vor aseza pe rand intr-un vas de Jena rotund. Se pun dovleceii in primul...

Prajitura "Capsunica"

In Dulciuri la 2 Iun 2015

Va ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile! Prima data am preparat crema de vanilie : Laptele l-am pus pe foc cu vanilia si l-am infierbantat.. Ouale le-am mixat cu...

Dovlecei umpluti cu branzeturi

In Mancaruri de legume la 1 Iun 2015

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si miezul dovleceilor, se pun doua trei linguri de apa si se lasa sa se inabuse, sa scada acoperind...

Cremsnit cu fructe de padure si capsuni

In Dulciuri la 1 Iun 2015

Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun! Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade  si apoi le-am lasat la racit....

Falafel

In Mancaruri de legume la 27 Mai 2015

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca el se umfla si o lingura de bicarbonat. Se lasa peste noapte,iar a doua zi se scurge si se spala...

Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

In Prajituri la 27 Mai 2015

Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute,  sau pana nu se mai simte zaharul inte degete. Se pune cacaoa cernuta, vanilia, otetul balsamic si se amesteca usor cu o spatula prin invaluire astef...

Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni

In Dulciuri la 26 Mai 2015

Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine). Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie  pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei. Pergamentul se intoarce cu fata...

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

In Dulciuri la 23 Mai 2015

Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti vedea ca aluatul merge impreuna cu sucitorul. Daca vi se pare ca se lipeste  ridicati usor foaia...

Aluat de foietaj rapid

In Dulciuri la 23 Mai 2015

Intr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si  aluatul devine nisipos. Daca preparati un desert cu el, va recomand sa folositi lapte, iar daca alegeti un aperitiv sarat atunci puneti...

Tarta cu vanilie si capsuni

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min). Crema: Laptele se infierbanta intr-un vas impreuna cu vanilia. Galbenusurile se amesteca cu mixerul...

Afisate 361 - 390 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Retete preferate
Tort Mississippi

Voturi:20

Sufleu de spanac

Voturi:12

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]