Tarta cu dovlecei si ardei copti

de aziz in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2011 | 4760 vizualizari

 

Este cu siguranta cea mai buna tarta sarata pe care am mancat-o. Cu mare drag impartasesc cu voi reteta... Deci:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr braza sarata
  • 100gr unt
  • 300-400 gr faina alba
  • Ingrediente umplutura:
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi copti
  • 100 gr braza sarata
  • 3 oua
  • jumatate pahar lapte
  • 2 linguri de smantana
  • cativa catei de usturoi feliati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • o adiere de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si ardei copti:

Blatul :

Amestecam toate ingredientele intr-un castron, pana obtinem un aluat ca o plastelina, pe care il imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.(eu am avut deja facut si tinut la congelator cam de o luna ). Intindem foaie apoi si punem in tava de tarta.

Dovlecelul il feliem si curatam in prealabil daca doriti, apoi il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Il lasam cat sa se rumeneasca putin si-l scoatem intr-un castron cu usturoi taiat. Ardeii se coc, se cojesc si se taie fasii. Punem dovleceii si ardeii pe aluatul din tava adaugam branza cubulete si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 15 minute; Cand incepe a se rumeni  adaugam oul batut cu laptele si smantana +condimentele de mai sus. Lasam pina se rumeneste deasupra, aproximativ 30-35 minute.

Aluatul este crocant ca la pateuri si ramane crocant chiar si a doua zi. Poate fi servita calda dar si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

aziz 1

08.07.2011, 20:06

katylyn, multumesc de vizita si sant convinsa ca o sa-ti placa,astept sa-mi spui cum ti-a iesit si de ce nu poate postezi si tu

RuxyRux 1

30.07.2011, 12:22

Arata minunat...am pus reteta ta la favo si merssssssssssiiiiiiiiiiiiiiii

aziz 1

30.07.2011, 13:45

rux

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor