Este cu siguranta cea mai buna tarta sarata pe care am mancat-o. Cu mare drag impartasesc cu voi reteta... Deci:
Blatul :
Amestecam toate ingredientele intr-un castron, pana obtinem un aluat ca o plastelina, pe care il imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.(eu am avut deja facut si tinut la congelator cam de o luna ). Intindem foaie apoi si punem in tava de tarta.
Dovlecelul il feliem si curatam in prealabil daca doriti, apoi il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Il lasam cat sa se rumeneasca putin si-l scoatem intr-un castron cu usturoi taiat. Ardeii se coc, se cojesc si se taie fasii. Punem dovleceii si ardeii pe aluatul din tava adaugam branza cubulete si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 15 minute; Cand incepe a se rumeni adaugam oul batut cu laptele si smantana +condimentele de mai sus. Lasam pina se rumeneste deasupra, aproximativ 30-35 minute.
Aluatul este crocant ca la pateuri si ramane crocant chiar si a doua zi. Poate fi servita calda dar si rece .