Budincute de cartofi si cascaval

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2015 | 4192 vizualizari

 

Cartofi, cartofi, cartofi! Cautam sa ii preparam in fel si chip, fierti, la cuptor sau prajiti, sunt de cele mai multe ori cea mai la indemana garnitura sa zic asa.

Astazi va ofer reteta unui preparat rapid si extraordinar de gustos! Va sugerez sa nu-l ratati.....altfel nu veti stii niciodata cum se topeste cascavalul delicios si invaluie cartofii intr-o aroma...wow!

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi medii
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 350 g cascaval
  • 250 g branza telemea cremoasa
  • 2 linguri smantana
  • sare dupa gust
  • foaie de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincute de cartofi si cascaval:

Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure.

Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert.

Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana,  adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia adaugam un praf bun.

Adaugam si oul si omogenizam compozitia.

Taiem bucati din foaia de copt, cat sa cuprinda un pumn. Razuim cascavalul.

Punem la baza cascaval razuit, adaugam cam 3 linguri pline din crema de cartofi, iar deasupra imbracam cu cascaval razuit din nou.

Strangem fiecare hartie de copt ca pe un saculet avand grija sa nu imprastiem compozitia si pentru asta invartim mai mult din partea de sus.

Asezam saculetii in tava de copt si coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.

Vom desface cu grija saculetii cand sunt gata si cu o paleta vom muta pe un platou budincutele.

Eu i-am servit la masa alaturi de usturoi verde.....o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincute de cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baghete cu bacon