Cartofi, cartofi, cartofi! Cautam sa ii preparam in fel si chip, fierti, la cuptor sau prajiti, sunt de cele mai multe ori cea mai la indemana garnitura sa zic asa.
Astazi va ofer reteta unui preparat rapid si extraordinar de gustos! Va sugerez sa nu-l ratati.....altfel nu veti stii niciodata cum se topeste cascavalul delicios si invaluie cartofii intr-o aroma...wow!
Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure.
Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert.
Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana, adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia adaugam un praf bun.
Adaugam si oul si omogenizam compozitia.
Taiem bucati din foaia de copt, cat sa cuprinda un pumn. Razuim cascavalul.
Punem la baza cascaval razuit, adaugam cam 3 linguri pline din crema de cartofi, iar deasupra imbracam cu cascaval razuit din nou.
Strangem fiecare hartie de copt ca pe un saculet avand grija sa nu imprastiem compozitia si pentru asta invartim mai mult din partea de sus.
Asezam saculetii in tava de copt si coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.
Vom desface cu grija saculetii cand sunt gata si cu o paleta vom muta pe un platou budincutele.
Eu i-am servit la masa alaturi de usturoi verde.....o nebunie!