Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello

de RuxyRux in Prajituri, 24 Ian 2015 | 6763 vizualizari

 

Un gust de senzatie! Un desert rapid si delicios fara coacere...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr branza de vaci
  • 1 cutie de lapte condensat : cel gros, dens, dulce.... nu cel de cafea.( eu am gasit la Bacania veche)
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • vanilie
  • 1 rand si jumatate de piscoturi( in jur de 20 de bucati)
  • 3 linguri limoncello
  • 1 plic de gelatina( optional, eu nu am pus)
  • Sos:
  • 80 gr zahar brun
  • 100 ml apa
  • vanilie
  • 50 gr unt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 2 linguri limoncello
  • coaja de lamaie
  • o forma de chec
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello:

Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol.

Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula incorporam frisca.

Daca doriti in acest moment puteti pune gelatina dizolvata dupa indicatiile de pe plic. Eu nu am pus, pe mine nu ma deranjeaza aspectul moale. Gelatina va oferi desigur o alta consistenta prajiturii. Dam la rece crema pana ne ocupam de piscoturi.

Piscoturile le-am facut pudra la blender. Am asezat in tava de chec o folie de prospetime, am lasat-o sa atarne usor peste margini, am pus pudra de piscoturi la baza si am stropit-o cu lapte rece, destul de uniform.

Deasupra  bazei de piscoturi am pus lingura cu lingura crema de branza dulce si lamaie, am acoperit cu folia de pe laterale si am dat forma la rece cateva ore bune. Cu o ora inainte sa servim prajitura preparam sosul.

Sosul :  Intr-un ibric larg am pus apa si zaharul, vanilia si am lasat sa fiarba 5 - 7 minute. Am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, amestecand usor. Am adaugat zeama de lamaie si limoncello si apoi am racit sosul.

Am asezat prajitura pe un platou prin rasturnare si am pus deasupra o parte din sos. Deasupra am razuit coaja de la o lamaie mare.

Deliciu total!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

tanyapatap 1

30.03.2015, 10:53

DIANA B 1

06.04.2015, 14:19

Wooow , asa as face dupa savurarea minunatiei asteia bv Rux . As incerca acest dulce ptr Pastele 2015 , ca tot m-a lasat saracia aia de cuptor electric

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:05

Diana scumpooooo iti multumesc de vizita si apreceri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza