De o vreme am tot probat diverse retete de irish bread, insa nici una nu m-a multumit pe deplin, ba prea lipicioase, cu crusta prea tare, ba gustul cam fad, sau prea pronuntat de bicarbonat....asa ca am trecut la creatie sa zic....oricum ideea este ca painica in principal contine iaurt sau lapte acru, faina, sare si bicarbonat, totul depinde cum le combini astfel incat sa-i dai un gust delicios...eu am facut ceva schimbari in bine si am obtinut o reteta grozava!
Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine.
Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor painea cum dorim. Infainam usor painea.
La cuptorul incins la 200 de grade am copt painica 35 de minute...si gata...am lasat sa se raceasca perfect si am feliat-o...pofta mare la painica irlandeza gustoasa tare! pastrati painea maxim doua zile, de regula painea irlandeza se mananca proaspata!
1
Nu taiati painica fierbinte, asteptati sa se raceasca complet!