Tarta cu branzica pufoasa

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2015 | 3644 vizualizari

 

...de la Delaco, asta e clar! Sunt fan branza, deci negresit si fan Delaco!
I-as fi spus tarta Delaco, dar nu stiu daca aveam voie!:)))....N-as fi dorit sa ma trezesc cu ceva reclamatii! :)))
Un lucru e cert, daca branzica e pufoasa si tarta e tot pufoasa...foarte!

Atat de pufoasa incat veti avea nevoie de un cutit foarte bine ascutit sa o puteti portiona perfect( eu n-am gasit unul :)))) Despre gust ce sa va mai spun,:este senzational! Pentru ca ieri la picnicul bucatarasilor minunati, Delaco a fost foarte generos, multumim mult Tony..... si ne-a inzestrat cu traistute pline de branzici delicioase, am vrut sa le fiu recunoscatoare...asa ca le dedic cu toata inima aceasta tarta cu branza pufoasa si masline by Ruxy! Multumesc inca o data Bucataras.ro si Delaco!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina( plus omanuta pentru infainat)
  • 1 branzica cremoasa cu verdeata Delaco
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 2 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 1 praf de chimen macinat
Crema de branza:
  • 3 branzici pufoase Delaco( cu smantana si cu verdeata)
  • 1 cutie cu Aperifrais
  • cascaval Delaco
  • 70 gr unt topit
  • 3 oua plus un albus
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • 250 gr telemea mai cremoasa
  • masine
  • o crenguta de rozmarin
  • bobite de piper rosu
  • 1 galbenus pentru uns marginile blatului
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzica pufoasa:

Am inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta:

Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si galbenusul, praful de sare, cel de chimen, laptele si uleiul de masline.

Am framantat imediat aluatul, iar cand s-au omogenizat bine ingredientele, l-am infainat si infoliat si l-am pus direct in congelator pana am preparat umplutura.

Pentru prepararea umpluturii:

Se amesteca branzica pufoasa, cu smantana cu galbenusurile, praful de sare, telemeaua pana se omogenizeaza perfect.

Se adauga si untul topit si racit in prealabil.

Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in crema de branza usor prin invaluire.

Am scos aluatul pentru blat de la rece si l-am pus pe o hartie pergament, iar deasupra am pus o folie de prospetime si l-am intins cu sucitorul.

In forma de tarta am pus o foaie de copt. Am rasturnat usor aluatul si l-am asezat in forma. Am pliat din loc in loc marginea si i-am dat o forma ondulata. Vom intepa cu o furculita pe toata suprafata blatului.

Se pune usor crema de branza pufoasa si cu o lingurita se formeaza santuri in forma de cerc.

In acele santuri am pus cascavalul razuit. Deasupra din loc in loc am asezat rondele de Aperifrais si am intercalat maslinele. In mijloc am ornat cu  bobite de piper rosu.

Marginile blatului le-am uns cu galbenus de ou.

Am copt tarta timp de 35- 40 de minute la 200 de grade. In ultimul sfert de ora am acoperit partea de deasupra cu o foaie de copt pentru a nu se arde cascavalul.

Pentru a muta tarta pe un platou este nevoie sa fie foarte bine racita altfel se va rupe.

Decorati tarta cu  o crenguta de rozmarin sau busuioc sau ce doriti.

Tarta este minunata!

TIPS-URI

1

Daca doriti o crema de branza mai ferma adaugati doua 3 linguri de faina

2

Pentru un gust de chimen mai intens prajiti-l cateva secunde in tigaie, apoi macinati-l prin masina de rasnit.

3

Daca doriti sa portionati tarta mai bine raciti-o perfect inainte si aveti grija sa aveti un cutit foarte bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzica pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco