Aperitiv cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 7087 vizualizari

 

Bestial!!!! Sincer! Indiferent in ce varianta veti alege sa-l preparati, fie in forma de briose, fie in cea de tarta.......este absolut senzational, berea s-o aveti la indemana!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr cascaval
  • 50 gr emmental
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr telemea cremoasa
  • inca o canita din branzeturile de mai sus razuite pentru presarat deasupra
  • 100 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt(sau 1/2 pliculet) stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf bun de sare
  • chimen( sau rozmarin sau ce va place)
  • unt cat o nuca pentru uns formele
  • Pentru forma de tarta:
  • dublati cantitatile de mai sus
  • adaugati fasii de gogosar murat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza:

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :)

Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine.

Radeti branzeturile, mai putin telemeaua cremoasa. Daca folositi o branza mai tare, dati-o pe razatoare.

Topiti untul intr-un vas, apoi adaugati-l peste branzeturi. Puneti compozitia de branza peste cea de ou si smantana si omogenizati. Adaugati faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Ungeti formele cu unt si  turnati compozitia, nivelati usor. Presarati din belsug branzeturi si apoi chimen dupa gustul personal.

In varianta formei de tarta  adaugati fasiile de gogosar.

Va sugerez sa puneti briosele 25 de minute la cuptorul incins la 180 de grade.

 Aperitivul in forma de tarta va sta la cuptor in jur de 40-45 de minute) nu va lasati pacaliti de culoarea rumena de pe margine, poate ramane crud in mijloc. Se poate manca atat cald cat si rece...este deosebit de gustos! Si nu uitati..berea rece!:)

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga la aperitiv, felii de ardei gras rosu, galben, verde, somon afumat, sau ce va place: sunca, carnaciori, pastrama...etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu cascaval si bacon