Aperitiv cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 7312 vizualizari

 

Bestial!!!! Sincer! Indiferent in ce varianta veti alege sa-l preparati, fie in forma de briose, fie in cea de tarta.......este absolut senzational, berea s-o aveti la indemana!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr cascaval
  • 50 gr emmental
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr telemea cremoasa
  • inca o canita din branzeturile de mai sus razuite pentru presarat deasupra
  • 100 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt(sau 1/2 pliculet) stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf bun de sare
  • chimen( sau rozmarin sau ce va place)
  • unt cat o nuca pentru uns formele
  • Pentru forma de tarta:
  • dublati cantitatile de mai sus
  • adaugati fasii de gogosar murat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza:

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :)

Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine.

Radeti branzeturile, mai putin telemeaua cremoasa. Daca folositi o branza mai tare, dati-o pe razatoare.

Topiti untul intr-un vas, apoi adaugati-l peste branzeturi. Puneti compozitia de branza peste cea de ou si smantana si omogenizati. Adaugati faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Ungeti formele cu unt si  turnati compozitia, nivelati usor. Presarati din belsug branzeturi si apoi chimen dupa gustul personal.

In varianta formei de tarta  adaugati fasiile de gogosar.

Va sugerez sa puneti briosele 25 de minute la cuptorul incins la 180 de grade.

 Aperitivul in forma de tarta va sta la cuptor in jur de 40-45 de minute) nu va lasati pacaliti de culoarea rumena de pe margine, poate ramane crud in mijloc. Se poate manca atat cald cat si rece...este deosebit de gustos! Si nu uitati..berea rece!:)

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga la aperitiv, felii de ardei gras rosu, galben, verde, somon afumat, sau ce va place: sunca, carnaciori, pastrama...etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pernute cu branza de burduf