Biscuiti vanilati cu lamaie

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Feb 2015 | 7159 vizualizari

 

Atat de fragezi incat se topesc in gura de placerea gustului :)))))! :) Va invit sa ii probati...merita, este o reteta de biscuiti excelenta, usoara, simpla si rapida!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina de patiserie
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt( gras 85% neaparat)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana grasa
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie( 2 sau 3 pliculete de zahar vanilat)
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti vanilati cu lamaie:

Din aceasta cantitate iese o tava de biscuiti( tava de cuptor).

Se cerne faina( sau nu, cum doriti) si se da deoparte, untul rece se da pe razatoarea mare, intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor, zaharul pudra, vanilia, galbenusurile, smantana, zeama si  coaja de lamaie, sarea si praful de copt.

Incepem sa adaugam faina, mai intai punem 250 grame si apoi restul putin cate putin, pana simtim ca aluatul se desprinde  destul de usor de pe maini. 

Dupa ce dam o forma aluatului il infainam foarte putin, il infoliem si il dam la rece 10 minute. Incingem cuptorul la 180 de grade si ne apucam sa formam biscuitii.

Coacem biscutii 20 de minute, ii scoatem cand sunt gata , ii lasam sa se raceasca si ii pudram cu zahar pudra vanilat.

Deeeeeeeliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti vanilati cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Stelute fragede"