O prajitura fina, pufoasa, delicata, parfumata, incredibil de delicioasa! Si pentru ea...e vinovata o fata frumoasa si senina...Gabita mea dulce si draga!!! Aiaiaiaiiii ce minunatie scumpo...te pup si-ti multumesc!!! :x :x :x N-am modificat nimic insa am marit cantitatile din lipsa de tava mica...si am adaugat vanilie asa dupa gustul meu! Data viitoare cred ca triplez cantitatile! :))))
Blat:
Crema de lamaie:
Prajitura asta merita din plin sa va faceti timp pentru ea!
Intai de toate mi-am pregatit ingredientele pentru blat: Am separat ouale, am mixat albusurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana a rezultat o bezea.
Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu uleiul putin cate putin ca la maioneza, apoi am adaugat apa si am omogenizat bine compozitia. Am cernut faina intr-un vas.
Am turnat compozitia lichida de galbenusuri peste spuma de albus si cu o lingura de lemn am amestecat usor prin invaluire de jos in sus. La fel am procedat si cu faina cernuta.
In acest moment este gata aluatul de pus in tava tapetata cu foaie de copt.
Eu am copt blatul fix 40 de minute la 180 de grade. Am scos blatul si l-am lasat pe un grilaj sa se raceasca complet, apoi pentru a-l taia mai usor l-am sectionat pe verticala in doua parti, apoi am taiat in 3 pe orizontala fiecare bucata. Simplu nu-i asa?
Cat blatul a stat in cuptor m-am ocupat de crema delicioasa.
Am pus faina si zaharul( cele 8 linguri nu foarte pline) intr-un vas cu fund dublu( eu am folosit Zeper) si am adaugat putin cate putin laptele rece amestecand bine sa nu faca cocoloase....apoi am dat drumul la ochiul aragazului si la foc mic am preparat crema avand grija sa amestec tot timpul pana se ingroasa astfel incat sa nu se lipeasca.
Cand compozitia a devenit ca o ciulama am oprit focul si am pus vasul in alt vas cu apa rece apoi am racit crema. Am adaugat zeama si coaja de lamaie si am omogenizat bine crema. In acest moment am gustat crema si am mai adaugat 3 linguri de zahar pudra...desigur fiecare o poate face dupa gustul personal!
Intre timp am mixat untul spuma. Atunci cand crema s-a racit ( aproape de tot)am pus la inceput lingura cu lingura in untul facut spuma si am mixat in continuare, apoi am pus si restul in doua transe.
Asamblare: Fiecare foaie de blat se unge cu crema. Pentru ca eu am preparat crema din belsug am imbracat toata prajitura cu ea.
Deasupra am razuit coaja de lamaie si am dat prajitura la rece...sincer..nu stiu daca apuca dimineata :)))) desi e cam tarzior!
Inca o data Gabytule drag...miiiiiii de multumiri!!! Inimioara ti-o dedic in intregime...o meriti frumoasa prietena!!!