RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Pliculete cu mere

In Dulciuri la 3 Noi 2015

Pliculetele ajung pentru 4 persoane, chiar si  pentru 6. Blatul: Se framanta un aluat din toate ingredientele( untul sa fie rece si taiat felii sau razuit) si se infaineaza usor , apoi se da la rece 30 de minute. Se spala, curata si se  razuie merele. Se imparte aluatul in...

Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 3 Noi 2015

Se opresc 150 ml lapte din total . Restul se pune pe foc mic sa se infierbante. Intr-un bol se amesteca cei 150 ml de lapte cu amidonul, faina de tapioca si  vanilia, se adauga apa de flori de trandafiri, cea de flori de portocal si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste...

Pateu de butterfish afumat

In Peste la 2 Noi 2015

Ouale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana devine totul o crema omogena. Pateul se pastreaza la rece pana cand il mancam. Noi l-am mancat pe...

Clatite americane cu iaurt

In Dulciuri la 1 Noi 2015

Daca aveti o tigaie mai micuta s-ar putea chiar sa iasa cantitate dubla....eu am avut o tigaie normala. Clatitele americane sunt mult mai groase si mai pufoase. Mod de preparare: Se bat ouale cu zahar, cu praful de sare, cu vanilie, se adauga pe rand iaurtul, se amesteca bine, apoi apa...

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 28 Oct 2015

Blatul: Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se infaineaza cu o mana de faina si se pune la rece 30 de minute. Umplutura:  Stafidele se pun...

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2015

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de copt si chimenul. Se ung formele cu unt, se umplu cu aluat si se coc briosele timp de  20 de...

Tarta de ciocolata de casa cu alune

In Dulciuri la 27 Oct 2015

Acum eu spun zece portii, dar depinde cat va lasa inima sa taiati felia! :)))))) Se pune  pe foc mic  vasul cu apa, vanilie si zahar si se tine la fiert in jur de 6 minute cat sa se lege siropul usor, se  ia de pe aragaz si se adauga untul, se amesteca sa se topeasca. In alt...

Negresa cu cafea si nuci coapte

In Dulciuri la 22 Oct 2015

Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste. Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si le-am zdrobit cu un ciocanel. Am facut cafeaua, daca aveti expresor atunci veti scapa de strecurat...

Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi

In Pui la 22 Oct 2015

Se fierb cartofii ca pentru piure.  Intr-o tigaie se caleste usor ceapa presarata cu foarte putina sare, se pune si afumatura taiata dupa dorinta, eu am taiat si fasii si cuburi si se lasa in jur de 5 minute la foc mic, pana se rumeneste usor afumatura si ceapa de inmoaie bine, eu am pus...

Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure

In Dulciuri la 21 Oct 2015

Tarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o pun deasupra si sa adaug si frisca, acum voi alegeti. Blatul : Se cerne faina, zaharul brun pudra...

Mazare cu galuste de faina

In Mancaruri de legume la 21 Oct 2015

Ceapa pe care am presarat un praf de sare, se caleste inabusit in 5 linguri ulei, se adauga si mazarea congelata se mai tine putin pe foc impreuna cu ceapa amestecand bine, apoi se adauga cinci cani de apa si se lasa sa fiarba. Se pregateste compozitia pentru galuste:se amesteca ouale cu...

Pui Shanghai

In Pui la 21 Oct 2015

Puiul l-am spalat l-am taiat fasii si l-am sarat foarte usor. Am mixat cu un tel ouale, impreuna cu sosul de soia, apoi cu marar, mustar, sare, piper si amidon. Intr-o farfurie am pus amidonul, in alta am pus susanul, apoi am tavalit prin el fiecare bucata de carne, am dat-o prin amestecul...

Somon in sos de ciuperci si smantana la cuptor

In Somon la 20 Oct 2015

Ceapa si ciupercile se spala si se toaca dupa dorinta, eu am lasat ciupercile mai mari. Se calesc impreuna in ulei de masline, se tin pe foc mic pana incep sa adune zeama si se pune smantana, se potriveste gustul de sare si piper, se adauga cimbrul, mararul si maghiranul. Se pune si o lingura...

Budinca de paste cu branza la cuptor

In Dulciuri la 20 Oct 2015

Spaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele dulce si se toarna peste amestecul de spaghete si branza. Se unge tava cu unt ( eu am o tava...

Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie

In Dulciuri la 20 Oct 2015

Sarlota: Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste. Se topeste untul si in el ciocolata. Se amesteca ouale cu praful de sare, se mixeaza cu zaharul,...

Prajiturele cu cocos, miere si migdale

In Dulciuri la 19 Oct 2015

Din aceasta cantitate se satura fara probleme 4 persoane...ei bineee, acum depinde si cat de mult iubesc nuca de cocos acele persoane :))) exista sansa sa dispara rapid de pe farfurie si sa nu apucati sa gustati atat sunt de delicioase! Se mixeaza ouale cu praful se sare la inceput apoi cu...

Spanac cu smantana

In Mancaruri de legume la 19 Oct 2015

In 3 linguri ulei de masline se caleste usor ceapa toacata si usturoiul  zdrobit 1 minut se adauga spanacul congelat, zeama de lamaie si 100 ml apa si se pune capacul. Eu am facut mancarea in Zepter. Am lasat spanacul pe foc in jur de 7 minute pana a scazut aproape toata apa, am luat...

Pui in sos de vin, usturoi si lamaie

In Pui la 18 Oct 2015

Se spala carnea, se taie apoi fiecare bucata in doua, si pentru ca pieptul pe care l-am avut era foarte gros, am mai taiat inca o data fiecare bucata obtinuta in doua. Se amesteca untul cu uleiul de masline,  cu usturoiul zdrobit cu sarea, piperul, turmericul, zeama si coaja de la o...

Bors taranesc de perisoare

In Ciorbe la 17 Oct 2015

Perisoarele: toc carnea impreuna cu ceapa, adaug orezul spalat, sarea, oul, uleiul si omogenizez compozitia. Intr-o lingura, sau doua de ulei pun ceapa tocata, adaug si legumele congelate, pun capacul si las sa se inabuse cateva minute, apoi adaug apa, cartofii taiati bucati si las sa dea in...

Hamburger de pui

In Pui la 16 Oct 2015

Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 12 hamburgeri, acum desigur depinde si de cum sunt modelati. Am tocat carnea, cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, am adaugat restul ingredientelor: oul, pudra de usturoi, mustarul, pesmetul, ketchupul, uleiul, sare, piper, bicarbonatul, apa minerala. Am...

Chifle pentru hamburger

In Piine la 16 Oct 2015

Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, uleiul si sarea pe margine, si am turnat laptele caldut. Am framantat aluatul, rapid in cateva minute, l-am crestat adanc in forma de cruce si l-am lasat apoi la crescut la loc caldut in bucatarie, o ora sau pana si-a dublat volumul. ...

Cornulete fragede cu lamaie si migdale

In Dulciuri la 15 Oct 2015

Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cornulete.( vezi foto) Deja stiti metoda mea, untul rece direct din frigider il dau pe razatoarea mare. Adaugam galbenusurile, smantana, zaharul pudra, vanilia, migdalele macinate in blender, lamaia zeama si coaja si apoi faina si praful de copt....

Ciuperci cu cascaval la capac

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2015

Eu zic ca iese doar o portie...e atat de bun preparatul incat n-o sa vreti sa-l impartiti cu nimeni! :))))) Ciupercile se spala, se usuca si se pun in tigaia incinsa cu gura in jos, la foc foarte mic. Se lasa 3 minute, dupa care se intorc si nu se mai muta. Se pune un fir de ulei printre...

Salata de varza dulce de toamna

In Salate la 15 Oct 2015

Varza am dat-o pe razatoarea mare, apoi am frecat-o cu frunze de telina 1/2 de minut cat sa ia gust, apoi le-am dat deoparte, morcovul l-am razuit pe razatoarea mica, la fel si hreanul. Am adaugat cuburile de rosie, mararul tocat , si am amestecat totul cu un praf de sare. Am stors lamaia...

Chiftelute de somon afumat

In Somon la 14 Oct 2015

Somonul se curata de oase( cu grija mare), apoi se da prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul( eu le-am razuit). Se adauga restul ingredientelor: oul, mustarul, pesmetul, apa, uleiul. Dupa ce am omogenizat bine am format chiftelutele si apoi le-am tavalit prin amestecul de pesmet, parmezan,...

Placinta frageda cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2015

Se prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si l-am dat putin la rece pana am pregatit umplutura. Am amestecat ouale, cu branza cremoasa, si...

Tarta cu lamaie si lime

In Dulciuri la 12 Oct 2015

Preparare blat: Untul rece l-am dat pe razatoarea mare direct in vasul de framantat. Am adaugat oul si galbenusul, praful de sare, zaharul, coaja de lamaie si lime, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si am omogenizat totul pana am obtinut un aluat, pe care l-am infainat putin si...

Tort mere-pere

In Torturi la 11 Oct 2015

Incepem prin a topi untul drect in tava in care vom prepara tortul( eu am avut o forma rotunda ceramica de la Delimano). Topim untul la foc mic, adaugam zaharul si vanilia si il caramelizam extrem de usor, fara sa ne grabim, la foc mic, astfel incatsa ne ramana si sos, apoi tragem vasul de pe...

Pasta de somon afumat

In Somon la 11 Oct 2015

Se prepara atat de simplu: 1. Se curata somonul (sau alt peste afumat) de oase, e preferabil sa faceti acest lucru cu mana, sa va asigurati ca nu scapati oase nedorite. 2. Se fierb ouale, se scot galbenusurile, se taie ceapa si impreuna cu restul ingredientelor se pun in blender. 3. Se...

Pateu de pui cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2015

Se pun la foc mic in ulei, ceapa, ficateii si ciupercile si se lasa in jur de 7 minute amestecand  din cand in cand. Se adauga laptele si se lasa sa scada pana ajunge la jumatate. Luam de pe foc si scurgem intr-o cana zeama ramasa. Intr-un  blender se pune amestecul cu ficatei, se...

Afisate 301 - 330 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]