Va garantez dragoste de la prima lingurita....e o nebunie de desert, reteta by Ruxy!
Crema de lapte:
Sirop:
Decor:
Se opresc 150 ml lapte din total. Restul se pune pe foc mic sa se infierbante.
Intr-un bol se amesteca cei 150 ml de lapte cu amidonul, faina de tapioca si vanilia, se adauga apa de flori de trandafiri, cea de flori de portocal si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se ingroasa, maxim 5 minute.
Se transfera crema intr-un vas si se da la rece, eu am pus-o la congelator, numai pana s-a racit. Am mutat crema in boluri si le-am pus la frigider.
Intre timp am pus apa si dulceata de trandafiri pe foc mic pana s-a legat usor un sirop, 2 sau 3 minute, apoi l-am racit putin.
Cand servim crema, o punem 5 minute in congelator, o rasturnam pe o farfurie si deasupra punem cateva linguri de sirop de dulceata si presaram fisticul zdrobit.
1
Pentru o reteta vegana, laptele se poate inlocui cu lapte de cocos, sau de migdale, zaharul se poate inlocui cu miere.
2
Puteti adauga fulgi de cocos, merisoare, bobite de rodie, coaja de portocala caramelizata, dulceata de portocale