Astazi am preparat un pateu de pui cu ciuperci si desi este o reteta mai mult decat simpla, gustul este extraordinar de bun...cel putin asa am primit laude :)))),oricum este incomparabil cu cel din comert la care am renuntat de foarte, foarte multi ani! N-am reusit sa scot niste fotografii mai frumoase dar va asigur ca este grozav de bun!
Se pun la foc mic in ulei, ceapa, ficateii si ciupercile si se lasa in jur de 7 minute amestecand din cand in cand. Se adauga laptele si se lasa sa scada pana ajunge la jumatate. Luam de pe foc si scurgem intr-o cana zeama ramasa.
Intr-un blender se pune amestecul cu ficatei, se adauga unt si jumatate din cantitatea de zeama, sare, piper si putin turmeric.
Pe viteza mare se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia. Se opreste blenderul si se gusta de sare, daca mai este nevoie de ceva acum este momentul sa adaugam. Daca dorim mai moale pateul mai punem putina zeama, la mine a iesit perfect asa, chiar extraordinar de cremos( vedeti imaginile) si nu a mai fost nevoie. Am transferat pateul intr-o cutie vidata unde va sta inchis ermetic si l-am depozitat la frigider.
Va invit sa-l probati!