Buuuun de tot!
Se fierb cartofii ca pentru piure.
Intr-o tigaie se caleste usor ceapa presarata cu foarte putina sare, se pune si afumatura taiata dupa dorinta, eu am taiat si fasii si cuburi si se lasa in jur de 5 minute la foc mic, pana se rumeneste usor afumatura si ceapa de inmoaie bine, eu am pus si doua linguri din zeama de la cartofi.
Cartofii se scurg de apa si se pune ceapa cu afumatura si zeama care a mai ramas si cu o lingura de lemn se omogenizeaza, se potriveste gustul de sare si piper. Vasul roman se tine putin in apa, de fapt eu il trec sub jet de cateva ori, se unge cu ulei peste tot si se pune piureul.
Se da la cuptor.
Cat timp fierb cartofii pentru piure se trage pieptul de pui feliat mai grosut in tigaie cu ulei, condimente dupa bunul plac, eu am pus doar sare, piper si usturoi zdrobit.
Cand este aproape gata, se pune la cuptor deasupra piureului si se lasa la gratinat.
Mancati-l cu muraturi, se combina perfect!