Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de nadina73 in Dulciuri, 23 Noi 2010 | 14049 vizualizari

 

O budinca foarte buna,sincer nu ma laud eu dar e foarte buna,asa a fost verdictul juriului adica cei 3 barbatei ai mei

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte
  • 550 g paste fainoase gen bob de orez
  • putina sare
  • 1 fiola esenta vanilie
  • putina esenta rom
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaca
  • coaja de lamaie
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 5-6 mere
  • putina scortisoara1 lingura
  • Final:
  • 8-10 linguri gem de nectarine(de care va place) -optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu putina sare,cand incepe sa fiarba se pun paste fainoase(eu am pus gen bob de orez sau ma rog nu stiu cum sa le zic,vezi foto)se lasa sa fiarba 10 -15 minute amestecand din cand in cand,la final se pune zaharul ,vanilia si coaja de lamaie se amesteca bine si se lasa la racit putin.

Intre timp pregatim caramelul ,topim zaharul si il intindem uniform in tava in care urmeaza sa pregatim budinca.

Se curata merele si se taie feliute, se pun peste caramel in tava asezate una langa alta iar desupra se presara scortisoara macinata

Se pune branza in compozitia de paste cu lapte se amesteca bine dupa care se pun ouale integi  se amesteca bine toate.Se toarna compozitia peste mere in tava .

Gem sau dulceata ,de ce am pus ?pentru a nu se usca pastele prea tare in cuptor,bine se poate inlocui cu o folie de aluminiu de exemplu,dar totusi acel gem da o aroma buna de tot.

Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 170 grade.Cand s-a copt se scoate tava si se rastoarna cu grija pe o tava ,se lasa la racit si se portioneaza.

Se poate orna si cu frisca...nu a mai fost cazu la noi...hihi

PS:Ultima poza fiind decorata de Dragos,a zis mama ma lasi pe mine?doar eu am pus frunzele.............cu topss de capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si visine