Tarta cu lamaie si lime

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Oct 2015 | 4121 vizualizari

 

Un desert deliiiiiiiiiiiiicios, o reteta grozava, ce era la un mic pas sa devina esec in bucatarie...insa am putut totusi sa remediez neatentia....am vorbit la telefon din motive destul de triste pentru mine( o veste proasta) si aproape am uitat de blat, s-a ars foarte putin pe margini si am fost nevoita sa le decupez....asa ca dragii mei bucatarasi...se mai intampla si la case mai mari........

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr. faina( plus o mana pentru infainat)
  • 180 gr. unt gras( 85%)
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 ou si 1 galbenus
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt stins cu o lingurita zeama de lamaie
  • coaja de la o lime si o lamaie
  • putin amidon pentru intins aluatul( sau faina bine cernuta)

Crema de lime si lamaie:

  • 750 ml lapte dulce
  • 100 gr. unt
  • 180 gr. zahar pudra
  • 1 lamaie si o lime coaja si zeama
  • 75 gr amidon
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si lime:

Preparare blat: Untul rece l-am dat pe razatoarea mare direct in vasul de framantat. Am adaugat oul si galbenusul, praful de sare, zaharul, coaja de lamaie si lime, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si am omogenizat totul pana am obtinut un aluat, pe care l-am infainat putin si l-am dat la rece 30 de minute.

Am pus laptele la foc intr-un vas maricel, am pus in el vanilia si coaja de lime si lamaie si l-am infierbantat.

Am pus intr-un vas, amidonul impreuna cu galbenusurile, zaharul si zeama de lime si lamaie si am amestecat bine cu un tel, apoi am turnat deasupra laptele fierbinte, am omogenizat bine cu telul si am turnat compozitia inapoi in oala, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat, am lasat cateva minute apoi am tras vasul de pe foc si am adaugat untul. Am amestecat foarte bine si am racit crema.

Aluatul pentru blat l-am intins pe o foaie de copt presarata cu putin amidon apoi l-am mutat intr-o forma de copt( cu tot cu foaie). Am decupat marginile si am pus deasupra o alta foaie de copt iar in mijloc o cana de boabe de fasole( ca sa previna ridicarea aluatului).

Am copt blatul 15 minute la 180 de grade si apoi am luat foaia cu fasole de pe blat, am mai lasat putin la rumenit...deci aici atentie...la neatentie...neaparat!

Cand s-a racit am tras foaia usor, am umplut blatul cu crema de lime si lamaie, am decorat cu coaja de lime si lamaie si am dat tarta la rece.

Sper sa va placa si voua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri colorate