Pliculete, pachetele, buzunare...spuneti-le cum vreti voi....sunt incredibil de delicioase...se topesc in gura de fragede, de calde, de aromate...va invit cu drag la bunatati cu mere si scortisoara.
Umplutura:
Decor:
Pliculetele ajung pentru 4 persoane, chiar si pentru 6.
Blatul:
Se framanta un aluat din toate ingredientele( untul sa fie rece si taiat felii sau razuit) si se infaineaza usor , apoi se da la rece 30 de minute.
Se spala, curata si se razuie merele.
Se imparte aluatul in zece bucati( cat mingea de ping-pong).
Pe o suprafata foarte bine infainata( eu folosesc si amidon la intins foile), se intind bucatile de aluat sub forma de dreptunghi, se pune cate o lingura plina de mere rase, deasupra se presara zahar brun, , apoi se pudreaza cu scortisoara si se pliaza partile laterale si se inchid sub forma de plic, avand grija sa presam marginile cu o furculita.
Se asaza pe o foaie de copt in tava si se coc pana se rumenesc frumos.
Cand se racesc se pudreaza cu zahar si se mananca cu placere si pofta...sunt tare delicioase!