Cornulete bicolore

de MIUTA in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 8215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 pl.zahar vanilat
  • 150 g unt
  • aproximativ 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • SIROP
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • o esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:

Se pune la dospit cubuletul de drojdie dizolvat in putin lapte caldut cu o lingurita zahar si putina faina.Se lasa 10 minute la dospit.

Se fierbe siropul si se da la racit.

Se amesteca ouale cu untul topit,zaharul vanilat,zaharul tos,coaja de lamaie,faina si maiaua.Se pune treptat laptele caldut si framantam.

Se imparte compozitia in doua si o parte se framanta cu doua linguri de cacao.

Se lasa la crescut o jumatate de ora.

Fiecare bucata de aluat se imparte in 5 bucati in total trebuie sa avem 5 bile negre si 5 bile albe.Se intind cu sucitorul si se suprapun in functie de preferinte,se taie triunghiuri,se umplu sau nu si se ruleaza.Eu le-am umplut cu rahat,ciocolata si fineti.

Se pun in tava in care am pus hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu cca 20 minute.

Cand se scot din cuptor se imbaiaza in siropul racit si daca dorim le putem presara cu fulgi din nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]