La noi nu lipsesc niciodata acesti ardei copti.Sotul meu ma ajuta intodeauna la pregatitul bunatatilor pentru camara dar acest lucru ii revine aproape in totalitate lui.El coace ardeii si ii decojeste iar eu doar ii curat si ii depozitez in congelator.
O sa postez zilele acestea si o alta reteta de ardei copti la borcan foarte,foarte usoara pentru cei care au putin timp la dispozitie si la fel de gustoasa.
Se aleg ardeii kapia din cei rosii,proaspeti si foarte sanatosi.Se coc pe gratar sau pe o tava metalica direct pe aragaz.
Se coc pe toate partile.Cand sunt copti se pun intr-un lighean,se pune putina sare pe ei si se acopera cu un capac.La fel se procedeaza cu toti pana se termina de copt.
Se decojesc frumos de coji,se curata de seminte avand grija sa ne spalam doar mainile in apa nu ardeii.
Se respecta aceasta conditie deoarece le ramane o aroma cum au fost copti minunata.
Se lasa la scurs intr-o strecuratoare cateva ore.
Se pun in pungi atati cat consumam la o masa.
Eu am pus cate 6 bucati intr-o punga noi fiind trei persoane.