MIUTA

1

Bucataras
incepator

BISTRITA

Bucataras din 11.01.2010

RETETE246
PRIETENI249
Retete

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 6 Aug 2011

Am pregatit aceasta reteta de Ghiveci de legume astfel: Se pune la calit in ulei ceapa, gogosarul si ardeii taiati cubulete marunt. Se adauga morcovul dat pe razatoarea mare. Se lasa la calit cateva minute. Se adauga fasolea si varza. Se lasa 10 minute sa fiarba inabusit sub capac...

Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuperci

In Pastrav la 6 Aug 2011

Pentru ca azi este dezlegare la peste am pregatit o reteta cu pastrav. Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuper ci.  Pentru inceput se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa si gogosarul taiate cubulete fin. Se adauga...

Gogosi de post

In Dulciuri la 6 Aug 2011

Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post. Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute. Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se...

Fasole batuta cu ceafa afumata

In Mancaruri cu carne la 28 Iul 2011

Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in...

Pui la cuptor cu cartofi noi

In Pui la 28 Iul 2011

Se curata foarte bine puiul si se spala in cateva ape.Se sterge cu un servet de bucatarie in exterior si in interior.Se unge puiul cu untura atat in interior cat si in exterior.Se condimenteaza cu sare,vegeta cu gust de pui,piper si boia.Se introduce puiul intr-o sticla cu apa si se da la cuptor...

Clatite cu branza de vaci la cuptor

In Dulciuri la 28 Iul 2011

Se fac clatitele din 3 oua, lapte, praful de copt stins in sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, putina sare si faina atat cat sa fie un aluat de consistenta unei smantani groase. Se fac clatitele si se lasa intr-o farfurie pana pregatim crema si sosul. Se amesteca branza de...

Prajitura inteligenta

In Prajituri la 27 Iul 2011

Se topeste margarina in microunde si se da la racit. Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza usor margarina topita la fel ca la maioneza putin cate putin si esenta de vanilie. Se adauga faina,apoi laptele putin...

Dovlecei pane cu cascaval ras

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2011

Dovlecelul se curata,se spala si se taie felii subtiri.Se pune intr-un vas ,se presara cu sare fiecare strat si se lasa 3-4 ore sa stea la frigider. Se scoate de la frigider,se stoarce de apa lasata de dovlecei. Intr-un vas amestecam ouale cu cascavalul,3 linguri de faina,sare si piper.Se...

Sirop de visine

In Bauturi la 27 Iul 2011

Se spala visinele si se scot samburii.Se amesteca cu zaharul si se lasa 24 de ore timp in care amestecam foarte des.A doua zi visinele le punem in borcane pentru conservare iar siropul ramas il pregatim pentru conservare. Am pus la fiert pentru 20 minute siropul in care am pus 3 aspirine...

Visine pentru prajituri la borcan

In Conserve la 27 Iul 2011

Se spala visinele si se scot samburii.Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se amesteca din cand in cand.Se lasa 24 de ore timp in care amestecam foarte des sa se topeasca zaharul.A doua zi visinele se pun in borcane spalate si sterilizate.Se acopera cu siropul lasat.Se inchid borcanele si se...

Tocana de hribi

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2011

Am calit ceapa in ulei. Am pus o lingura cu boia si am adaugat hribii curatati,spalati si taiati. Am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba in sucul lasat de ciuperci. Dupa 30 minute in care am tot amestecat din cand in cand am turnat faina amestecata cu lapte si am mai lasat...

Iepure la cuptor cu sos de vin si masline

In Mancaruri cu carne la 4 Iul 2011

Am dat cateva clocote la carnea de iepure in apa cu putina sare.Am aruncat apa de pe carne. Intr-o cratita am calit ceapa apoi am adaugat gogosarul taiat cubulete.Am pus sare,piper si o foaie de dafin. Am pus legumele calite intr-o tava si am taiat rondele de morcovi. Am asezat bucatile...

Conserve din pesti mici

In Conserve la 4 Iul 2011

Pestele se curata si se spala foarte bine. Ceapa se curata,se spala si se taie solzisori. Se aseaza intr-o cratita pe fundul ei un rand de pesti un rand de ceapa solzisori. Se sareaza,se pune o foaie de dafin,cimbru si cateva boabe de piper. La fel se face cu urmatorul strat,peste,...

Mancare de ciuperci "vinetele"

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2011

Se caleste ceapa in ulei. Se pune o lingura de boia si se amesteca. Se pun ciupercile curatate,spalate si taiate. Se adauga sare si se lasa la fiert sub capac la foc mic. Dupa ce ciupercile au fiert se adauga faina amestecata cu lapte. Se amesteca repede sa nu faca cocoloase....

Briose din albusuri cu dulceata de visine

In Dulciuri la 29 Iun 2011

Am batut albusurile spuma,am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit.Am adaugat uleiul in fir subtire apoi laptele.Am adaugat coaja de lamaie si praful de copt stins in suc de lamaie.Am pus un praf de sare si am adaugat faina amestecand usor cu o lingura de lemn. Formele de briose le-am uns...

Tocanita de galbiori

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2011

Am pus ceapa tocata fin la calit in untura fierbinte.Ciupercile le-am curatat si spalat foarte bine.Le-am taiat si le-am pus peste ceapa calita.Am pus sare si le-am lasat sa fiarba sub capac la foc mic.Am lasat ciupercile sa fiarba pana a scazut apa lasata de ele.Am mai adaugat o canita de apa...

Tort pentru mama

In Torturi la 29 Iun 2011

Eu am avut foi de tort din comert.Asa ca am inceput sa fac crema. Am pus 600 ml lapte la fiert.Am amestecat budinca cu zaharul pudra si 200 ml lapte. Am turnat budinca peste laptele care fierbea si am amestecat bine sa nu faca cocoloase. Am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat budinca si am...

Cartofi natur cu ceafa la cuptor

In Porc la 23 Iun 2011

Am condimentat ceafa cu usturoi pisat,sare,piper,vegeta,boia si am tinut-o in frigider pana a doua zi acoperita in folie. A doua zi am pus intr-o tava ulei,am asezat ceafa si am bagat-o la cuptor. Ceafa trebuie sa stea cca o ora la cuptor.Din cand in cand se stropeste cu vinul amestecat cu...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 23 Iun 2011

Se spala visinele in apa rece.Se scot samburii iar visinele se pun in cratita in care facem dulceata.Peste visine punem zaharul si amestecam usor.Se lasa visinele cca 4 ore sa stea cu zaharul timp in care mai amestecam. Eu nu pun lamaie nici vanilie imi place sa ramana cat se poate cu aroma...

Gulas cu carne de porc

In Porc la 23 Iun 2011

Ceapa se caleste in untura pana devine sticloasa.Se adauga morcovul taiat cubulete,o lingura de boia si pasta de ardei.Se amesteca bine si se pune carnea spalata si taiata dupa preferinta. Se condimenteaza cu condiment pentru gulas ,sare si piper. Se adauga apa pana trece peste carne si se...

Pandispan cu capsuni si frisca

In Prajituri la 20 Iun 2011

Am pregatit un aluat de pandispan. Am batut separat albusul cu cele 4 linguri de zahar. Am adaugat galbenusurile si am mixat inca putin. Am adaugat praful de copt stins in sucul de lamaie,coaja de lamaie,vanilia si uleiul. Am amestecat foarte usor si la sfarsit am adaugat faina...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2011

Se curata capsunii de codite si se spala bine. Capsunii i-am taiat in 4 bucati pe fiecare si i-am amestecat cu zahar. Am lasat capsunii de seara pana dimineata amestecati cu zaharul. Dimineata am pus capsunii la fiert la foc mic si am spumat din cand in cand. Se adauga si sucul de la...

Ardei umpluti cu carne de porc

In Porc la 20 Iun 2011

Se curata ardeii cu grija sa nu se rupa,se spala atat in interior cat si in exterior si se pun la scurs intr-un vas. Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit in ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si o lingura de boia. Lasam la calit cateva minute apoi adaugam orezul spalat bine...

Supa de pui cu taietei de casa

In Supe la 20 Iun 2011

Se spala si se curata foarte bine pulpele de pui.Intr-o cratita se pun la fiert in apa rece cu putina sare. In cratita se adauga si zarzavaturile curatate,spalate si taiate in patru. Se lasa totul sa fiarba la foc mic si se spumeaza din cand in cand. In alta cratita se vor fierbe...

Salata de cartofi

In Salate la 17 Iun 2011

Se fierb cartofii in coaja. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta. Cand cartofi sunt fierti se curata de coaja si se spala. Dupa ce s-au scurs se taie cubulete,rondelute dupa cum preferati si se amesteca cu legumele. Se condimenteaza cu sare si piper,se stropesc cu...

Cartofi noi cu cimbru de camp

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

Se pune ceapa taiata fin la calit in ulei.Se adauga si ardeiul taiat cubulete.Dupa cateva minute se pune o lingura de boia,se amesteca repede si se pune un pahar de apa sa nu se amarasca boiaua. Se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete.Se condimenteaza cu sare,piper si se...

Spuma de fragute

In Dulciuri la 16 Iun 2011

Se pun fragutele intr-un vas cu zaharul pudra dupa ce au fost curatate si spalate rapid sub un jet de apa rece.Se amesteca si se lasa 20 minute. Se mixeaza frisca. Fragutele se zdrobesc.Mie imi place sa nu fie foarte strivite,imi place sa gasesc si fragute intregi prin spuma. Se amesteca...

Dovlecel pane

In Mancaruri de legume la 16 Iun 2011

Se curata dovlecelul de coaja,se spala si se taie feli subtiri.Se sareaza si se da la frigider pentru o jumatate de ora. Cand se scot de la frigider se scurge de apa lasata,se da prin faina,prin oul batut si condimentat cu sare iar la sfarsit prin pesmet. Se prajeste in uleiul incins. Se...

Taietei de casa

In Paste la 16 Iun 2011

Eu folosesc de obicei la taieteii de casa doar galbenusurile.Ouale e preferabil sa fie de casa deoarece taieteii o sa aiba o culoare frumoasa.Albusurile ramase se folosesc la altceva,eu am facut un chec. Am pus intr-un lighean 4 galbenusuri,un praf mic de sare si faina atat cat este necesara...

Carne de porc cu paste conchiglie

In Paste la 14 Iun 2011

Se pune la calit in ulei ceapa tocata fin.Se adauga dupa cateva minute morcovul dat pe razoatorea mica si gogosarul taiat cubulete.Se lasa la calit 5 minute la foc mic.Se adauga lingura de pasta de ardei si carnea taiata cubulete.Se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,usturoiul tocat marunt si se...

Afisate 91 - 120 din 246 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]