Anul acesta am facut foarte mult bulion.Aici va prezint reteta mea care cred eu ca e foarte buna.Fac si bulion simplu doar cu suc de rosii si sare dar cel mai mult fac acest bulion care mie imi place cel mai mult.
Am uitat sa fac poze la sticlele cu bulion in paturica in pat cald dar le-am pozat depozitate direct in beci.
Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte.
Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa.
Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si semintele.
Se pun intr-o oala mare sub care am pus o tabla groasa de metal.Trebuie sa fiarba la foc mic.Se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se lege de fundul cratitei.
Se pune in cratita legatura de telina si cea de patrunjel dar se lasa legate ca vor fi scoase la sfarsit.
Se pune o jumatate de kg de zahar (am pus eu la 20 kg rosii) si sare dupa gust.
Se fierbe pana scade de doua degete(cca o ora).
Se pune in sticle curate si se capseaza.
Se aseaza bulionul in paturi la caldura iar a doua zi se depoziteaza in beci.
E asa de gustos in orice mancare in care se pune bulion dar si langa un pahar de ginars(tuica) de prune.