Prajitura cu alune si morcovi

de Lily_Musat in Prajituri, 9 Mar 2011 | 5364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 grame alune,
  • 400 grame de morcovi,
  • 240 grame de zahar,
  • 200 grame de faina,
  • 2 lingurite de praf de copt,
  • 100 grame de ulei de palmier sau de care aveti,
  • 4 oua,
  • putina ciocolata amaruie.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si morcovi:

Se toaca la robot alunele impreuna cu morcovii, pana devin o masa compacta si se maruntesc bine.

Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu alunele maruntite.

Se amesteca bine totul pana se omogenizeaza compozitia.

Se pregateste forma in care facem prajitura in care punem compozitia obtinuta si se baga la cuptor cca 45 minute, pe care il preaincalzim la 175 grade.

Dupa ce scoatem din cuptor prajitura, o ornam cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea (by Miha)