Tochitura ardeleneasca

de MIUTA in Porc, 28 Sep 2011 | 9065 vizualizari

 

La noi la Bistrita se face tochitura dar cel mai des intr-un alt fel de cel pe care il prezint eu aici.
Mama prajeste carnea si carnatul afumat in untura iar la sfarsit adauga branza de oaie din belsug.
Se serveste cu varza acra si mamaliguta.
Sotul meu si copilul prefera tochitura pe care o fac eu deoarece le place putin sos si nu agreaza branza de oaie.Noi nu punem ochi de ou dar de data asta am pus si eu sa fiu in rand cu toata lumea cum se spune si chiar le-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc cu grasime
  • 1 bucata mare de carnat de porc afumata
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri pasta de ardei
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare,piper
  • 2 linguri smantana
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ardeleneasca:

Carnea se spala si se taie in bucati.

Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.

La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.

Cand carnea este fiarta foarte bine se lasa pentru cateva minute sa se prajeasca(sa avem grija sa nu se arda).

Se adauga pasta de ardei si se mai fierbe 3-4 minute.Se amai adauga sare si piper daca este nevoie.

Se opreste focul si se pun cele doua linguri cu varf de smantana grasa.

Se serveste tochitura obligatoriu cu mamaliguta, daca vrei cu ochi de ou dar neaparat cu muraturi.

Deasupra se rade cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

27.10.2011, 22:17

May Dia...desi eu zic ca sunt modesta......tochitura arata intr-un mare fel...dar si sotul colesterolul eu zic ca e cumintel ca am grija ce ii pun in farfurie

MIUTA 1

28.10.2011, 21:22

Multumesc frumos tuturor

Ubulika 1

14.11.2011, 10:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu pasta de leustean