La noi la Bistrita se face tochitura dar cel mai des intr-un alt fel de cel pe care il prezint eu aici.
Mama prajeste carnea si carnatul afumat in untura iar la sfarsit adauga branza de oaie din belsug.
Se serveste cu varza acra si mamaliguta.
Sotul meu si copilul prefera tochitura pe care o fac eu deoarece le place putin sos si nu agreaza branza de oaie.Noi nu punem ochi de ou dar de data asta am pus si eu sa fiu in rand cu toata lumea cum se spune si chiar le-a placut.
Carnea se spala si se taie in bucati.
Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.
La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.
Cand carnea este fiarta foarte bine se lasa pentru cateva minute sa se prajeasca(sa avem grija sa nu se arda).
Se adauga pasta de ardei si se mai fierbe 3-4 minute.Se amai adauga sare si piper daca este nevoie.
Se opreste focul si se pun cele doua linguri cu varf de smantana grasa.
Se serveste tochitura obligatoriu cu mamaliguta, daca vrei cu ochi de ou dar neaparat cu muraturi.
Deasupra se rade cascaval.