Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva este o mâncare tradițională românească, perfectă pentru a fi conservată și savurată în lunile de iarnă. Aceasta este o rețetă versatilă și gustoasă, care combină diverse legume de sezon cu orez, oferind un preparat hrănitor și plin de vitamine. Este o modalitate excelentă de a păstra aromele și prospețimea legumelor de vară pentru a fi savurate când vremea rece și zilele scurte fac aprovizionarea cu produse proaspete mai dificilă.
Cum se prepara Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva
Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare.
Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga morcovii si se caleste in continuare inca 10 minute. Se adauga ardeii taiati cubulete si se fierbe incet la foc mic. Se pun sare, piper si foile de dafin.
Orezul se fierbe separat. Apoi se scurge de apa si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs.
Dupa o jumatate de ora se adauga sucul de rosii.
Se fierbe la foc mic pana uleiul iese deasupra amestecand mereu sa nu se lipeasca de cratita. Se adauga orezul fiert si se mai fierbe inca 10 minute.
Se pune compozitia fierbinte in borcane fierbinti. Se sterilizeaza in cuptor pentru 20-25 minute si se pun sub paturi pana se racesc.
Dupa ce se racesc se pot depozita in camara. Se servesc pe paine de casa. Recomandam si zacusca cu ciuperci sau tocana de toamna