Ketchup de casa

de MIUTA in Bulion, 26 Sep 2011 | 28606 vizualizari

 

Reteta de ketchup este luata de pe blogul lui Laura Laurentiu.Am adaugat in plus doar chimen macinat,pulbere de cimbru si o lingura de miere.Este o reteta deosebit de gustoasa si sper sa am timp sa mai fac macar o portie .
O recomand cu mare drag tuturor bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii(2 l bulion)
  • 1.5 kg ardei kapia
  • 6 cepe de marime medie
  • 8 catei de usturoi
  • 5 foi de dafin
  • frunze de telina
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita scortisoara
  • o lingurita praf de ghimbir
  • o jumatate lingurita chimen macinat
  • o lingurita cimbru macinat
  • o lingura miere de albina
  • 1/2 cana de otet(100 ml)
  • 5 linguri zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Ardeii kapia se coc,se pun intr-un lighean cu capac.Cand terminam de copt ardeii se decojesc de coaja,se curata de seminte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Rosiile se storc prin masina de rosii.Eu am folosit bulion 2 l si a iesit foarte bun ketchup-ul.

Ardeii se toaca foarte bine in robot.Se pun in cratita in care vom prepara ketcup-ul si se lasa pe aragaz la foc mic.

Intre timp dam prin robot ceapa si usturoiul.Se pune peste ardei si adaugam bulionul.

Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand foarte des sa nu se lege de cratita.

Se adauga toate ingredientele inclusiv sare si piper dupa gust.

Se fierbe pana scade si are o consistenta mai groasa.Se opreste focul,se scot frunzele de telina si foile de dafin si se mixeaza din nou cu blenderul.Se mai lasa la fiert inca 20 minute.

Laura spune sa se lase la fiert pana scade la jumatate dar eu am folosit bulion si nu a fost nevoie deoarece bulionul era destul de consistent.

Se pune ketchup-ul fierbinte in borcanele fierbinti.

Se da la dunst 20-30 minute in cuptor direct in borcane.Se pun in paturi si se tin acolo doua zile pana la racirea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii intregi in pasta de rosii si ardei