publicat la 01.09.2013
publicat la 31.03.2013
publicat la 31.03.2013
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Bilute de cascaval la cuptor
Cartofii se fierb foarte bine in coaja.Se racesc,se curata se rad pe razatoarea mica.Se pun intr-un castron.In acelasi castron punem cascavalul ras pe razatoarea mica,patrunjelul tocat marunt,cateii de usturoi curatati si dati pe razatoarea mica,oul,sare si piper.Amestecam bine toate...
Deliciu cu piersici
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza f bine cu 8 linguri de zahar.adaugam treptat uleiul,apoi laptele si apoi faina.Radem coaja de la lamaie iar in sucul de lamaie stingem praful de copt si il punem peste faina.Amestecam bine si punem compozitia in...
Pizza cu salata verde by Luk
Se pune intr-un pahar 30-40ml de lapte(din cantitatea totala) si se incalzeste putin.Se amesteca cu o lingurita de zahar si drojdia..asteptam s acreasca in pahar...intr-un castron punem faina,restul de lapte,uleiul,sarea apoi drojdia din pahar.Amestecam,framantam de cateva ori si lasam...
Paste cu branza
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert se scurg de apa.Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei.Se pun pastele fierte peste ulei,asteptam sa sfaraie putin,semn ca s-a incalzit uleiul,amestecam de 2-3 ori si turnam jumatate din cantitatea de telemea,amestecam...
Cosulet cu oua umplute
Cele 6 oua se pun la fiert in apa cu putina sare 15min.Intre timp pregatim maioneza(amestecam mustarul cu galbenusele si turnam incet uleiul amestecand incontinuu) Dupa ce au fiert ouale,se racesc,se curata si se taie in jumatate pe lung.Galbenusurile se scot si se pun intr un bol.Se amesteca...
Placinta cu varza
Varza se taie marunt si se sareaza,pipereaza apoi o framantam un pic cu mainile.Ceapa o curatam si o taiem cubulete mici.Punem uleiul intr-o cratita si punem ceapa .O lasam putin sa se caleasca si apoi punem varza.Amestecam incontinuu.Daca nu lasa apa puteti pune 50-100ml apa ca s anu se arda.O...
Melci cu rahat si miere
2 galbenuse se amesteca cu zaharul pudra,100ml lapte,100gr margarina topita si racita(calduta).Punem faina. Drojdia o dizolvam in laptele caldut amestecat cu zaharul tos.Asteptam 3-4 minute sa creasca in pahar apoi o turnam peste faina.Framantam de cateva ori apoi lasam la dospit...
Tort cu mere,caramel si ciocolata
Blatul: am folosit o tava cu diametru de 26cm Albusele se bat spuma .Cand sunt tari se adauga zaharul treptat si se continua mixarea.Galbenusele se mixeaza cu apa si apoi se adauga incet peste albusuri amestecand cu lingura.Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija de jos in...
Gratar de porc cu cartofi crocanti
Carnea de porc se condimenteaza si se prajeste pe grill aproximativ 40 min la foc mic.Cartofii se spala si se fierb in coaja (dar nu de tot..semifierti) 10-15min. Dupa ce au fiert pe jumatate,ii racim,ii curatam de coaja si i taiem pe lung,felii un pic mai groase.Se sareaza dupa gust.Se...
Ciorba de porc usoara
Carnea se taie cubulete si se pune la fiert la foc mic in apa cu sare si vegeta,spumam daca este nevoie.Dupa ce a fiert 40 min adaugam bulionul si legumele congelate.Mai lasam sa fiarba cu legumele 20min si adaugam otetul de pe tarhon..lasam sa dea 2-3 clocote si gata!
Salata de cruditati cu piept de pui
Salata se spala si se taie fasii. Rosia si castravetele se taie cubulete. Pieptul de pui se taie bucati mici. Smantana se amesteca cu sarea si uleiul de masline. Se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca cu sosul. Se serveste cu crutoane de paine prajita sau simpla. Noi am preferat sa o...
Ciuperci Vinoise
Ciupercile se scurg de apa si se taie cubulete mici.Se mai scurg inca o data de apa. Intr-o craticioara mai mica punem uleiul si rumenim cateii de usturoi taiati feliute(aveti grija sa nu se arda!).Dupa ce s-au rumenit putin ii scoatem afara din ulei si punem ciupercile in...
Prajitura cu mere
Se face un aluat din ou,smantana,unt,coaja de lamaie ,150gr zahar si faina(adaugati faina treptat,dupa ce ati mixat bine restul ingredientelor).Se imparte aluatul in 2. Se unge o tava cu ulei.Se intinde pe masa prima foaie apoi se pune in tava.Se presara pesmet si se pun merele...
Pizza by Luk
Drojdia se inmoaie intr-un pahar in care am pus laptele caldut si zaharul.Se asteapta cateva minute sa creasca apoi se toarna peste faina.Punem apa,uleiul si sarea si framantam un aluat(trebuie sa fie un pic tare si elastic).Lasam la dospit acoperit cu un prosop,la cald 30-40min sau...
Prajitura cu nuci si dulceata
Se mixeaza ouale intregi impreuna cu untul lasat la temperatura camerei,zaharul,zeama de lamaie,coaja de lamaie si laptele.Se adauga treptat faina. Se amesteca dulceata cu nuca. Se imparte aluatul in 2.Se unge o tava cu ulei.Se intinde o foaie si se ruleaza apoi usor pe sucitor sa o asezam...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Morcovii si patrunjelul se rad pe razatoarea mare si se calesc in cele 2 linguri de ulei putin,pana cand se coloreaza uleiul portocaliu.Adaugam apa ,sarea si vegeta si lasam sa fiarba.Intre timp pregatim perisoarele astfel: Ceapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica si se pun peste...
Prajitura cu mandarine si ananas
Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza impreuna cu apa pana se obtine o spuma tare .Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine.Apoi adaugam galbenusurile ,faina si praful de copt amestecand incet de jos in sus.Se curata de coaja si de samburi 2 mandarine si se taie cubulete apoi...
Chec aperitiv
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Cascavalul se rade pe razatoarea mica, ardeiul si sunca se taie marunt. Se incorporeaza si acestea in compozitia de albusuri si se pun in forma de chec in care am pus...
Piftie de porc
Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun...
Ciorba de salata
Slanina se taie cubulete mici si se rumeneste intr-un vas in care am pus o lingurita de ulei.Salata se spala se taie fasii si se pune peste slanina cand aceasta e rumenita.Se amesteca de cateva ori pana cand se inmoaie salata apoi adaugam apa si sarea.Lasam sa fiarba 15minute si adaugam usturoiul...
Salata de legume cu piept de pui si maioneza
Pieptul de pui se fierbe impreuna cu morcovii ,patrunjelul ,sare si o lingurita de vegeta.Cartoful se fierbe in coaja.Dupa ce au fiert ,legumele si pieptul de pui se taie cubulete mici.La fel si castraveciorul.Se pun intr-un castron,se pune si mazarea boabe,se condimenteaza si se adauga maioneza.
Haios
Untura,margarina,coaja rasa de la lamaie,oul si zaharul se mixeaza f bine.Se adauga apoi faina si se framanta un aluat,va fi f fraged.Se pune la frigider o ora. Umplutura:nuca se amesteca cu dulceata(eu am folosit de piersici) si cu zeama de lamaie. Dupa ce se scot din frigider se intinde o...
Cordon bleu
Feliile de muschi file se bat cu ciocanul de snitel si se condimenteaza cu sare si piper.Peste felia de snitel se pune o felie de sunca,apoi o bucata de cascaval si se ruleaza.Se bate oul cu putina sare.Rulourile se dau prin pesmet,apoi prin ou si apoi din nou prin pesmet si se prajesc f bine in...
Chiftelute din carne de porc
Ceapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica.Se pun peste carnea tocata.Se bate oul si se pune cam jumatate peste carne.Se inmoaie felia de paine in apa si se zdrobeste apoi se pune pe carne.Se condimenteaza totul cu sare si piper apoi se amesteca bine cu mana(se framanta putin sa se amestece f...
Animalute sarate
Se separa albusurile de galbenusuri.In vasul in care pregatim aluatul mixam galbenusurile cu smantana,sarea,branza data prin razatoare,margarina si jumatate din cantitatea de chimen. Inmoiem drojdia in laptele caldut,omogenizam si turnam peste compozitia de mai sus.Adaugam treptat...
Friptura de porc la cuptor
Pulpa de porc se condimenteaza si se pune intr-un vas yena. Ingramadim nitelus carnaciorul si o ceapa frumusica dezbracata de foi. Zdrobim usturoiul curatat si il presaram printre carne. Scaldam cu vin si apa, adaugam si untura, boiaua, boabele de piper si lasam sa se odihneasca in frigider...
Covrigei fragezi
Se mixeaza margarina cu un ou,sarea,untura,smantana,branza rasa prin razatoare si chimen(aici fiecare pune cat ii place-se poate si fara).Drojdia o dizolvam in laptele caldut si dupa ce a crescut putin o amestecam cu compozitia de mai sus si faina.Se framanta un aluat care se lasa la dospit...
Paste cu nuca si portocala
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pesmetul cu zaharul se pun intr-o craticioara in care am pus uleiul si amestecam pe foc mic de cateva ori,cat sa se omogenizeze.Luam de pe foc,punem pastele scurse de apa,nuca si zeama de portocala si mai punem inca putin pe foc,pana...
Clatite cu lapte de pasare
Se amesteca oul cu zaharul vanilat,zaharul tos,sarea,uleiul,laptele si faina.Se va obtine o pasta groasa pe care o lungim cu apa. Se incinge tigaia si o stropim cu putin ulei(daca nu e din teflon e recomandat sa intindeti uleiul pe toata suprafata).Luam cu un polonic aluatul si il punem in...
Lapte de pasare
Se separa galbenusurile de albusuri.Intre timp se pune laptele pe foc sa se incalzeasca(nu trebuie sa fiarba!). Frecam spuma galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de zahar. Albusurile le batem spuma cu alte 2 linguri de zahar. Cand s-a incalzit laptele se ia de pe foc si...