Tort cu jeleu de zmeura

de LUK in Torturi, 31 Mar 2013 | 4134 vizualizari

 

Am comandat pentru ziua fetitei mele un tort cu fructe de padure,si pentru ca mai aveam niste zmeura in congelator,am zis sa fac si eu unul..delicios!Acesta este pentru tine mama,te iubesc!

 

INGREDIENTE

Pentru 2 blaturi de tort:

  • 4 oua mari
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 500ml frisca
  • 250gr mascarpone
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 kg zmeura
  • 8 linguri de zahar
  • 20gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de zmeura:

Se face un blat de tort astfel:Albusurile se mixeaza pana obtinem o spum atare,adaugam apoi zaharul si mixam bine.Adaugam galbenusurile,amestecam usor,adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Aceasta o incorporam trepatat,amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Coacem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina cca 45 min,testam cu scobitoarea ,de obicei cand e copt se desprinde de pe peretii formei de copt.

Jeleul de zmeura:

Trebuie pregatit din timp.Zmeura se pune impreuna cu zaharul la fiert ,la foc mic cca 30-40min.Se strecoara apoi prin sita,pasand-o cu o lingurita(sunt tare neplacuti samburii,nu i asa?).Dupa ce am separat o de samburi,hidratam 15 gr de gelatina in cateva linguri din amestecul obtinut.Topim apoi la foc mic si amestecam cu restul de zmeura.Lasam aprox o ora la frigider,altfle va curge.

Mascarponle il amestecam cu zaharul pudra.Mixam bine frisca apoi o amestecam cu mascarpone.Eu am folosit si la aceasta crema gelatina(5gr),pe care am hidratat o in cateva linguri de apa,apoi am topit o la foc mic si am incorporat o in mascarpone.Nu a fost de calitate mascarponele si s-a facut ca o smantana asa ca de teama ca se va scurge crema,am preferat sa folosesc gelatina.

Blatul rece il taiem pe jumatate.Il insiropam dupa gust,eu am caramelizat 4 linguri de zahar si l-am insiropat un pic cu acest sirop.

Nu am imagine mai buna cu sectiunea,l-am dus la mama sa serbam ziua ei si nu am taiat felii prea groase,astea subtirele nu au vrut sa stea in picioare..

Punem peste primul blat jumatate din crema,punem al doilea blat,restul de crema si dam un pic la rece,10-15min.Il scoatem din frigider si turnam jeleul de zmeura.

Ornam dupa plac si inspiratie,eu am ras putina ciocolata si l-am infasurat cu o panglica.

TIPS-URI

1

tava de tort are diametrul de 26cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe