Haios

de LUK in Prajituri, 27 Dec 2010 | 15739 vizualizari

 

Reteta originala,de la mama e cu osanza de porc..dar n-am avut asa ca am folosit untura pentru ca imi era tare dor de cornuletele astea fragede care se topesc in gura...

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de untura
  • 150gr margarina Rama
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca
  • 4linguri de dulceata
  • zeama de la o jum de lamaie
  • 500gr faina
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haios:

Untura,margarina,coaja rasa de la lamaie,oul si zaharul se mixeaza f bine.Se adauga apoi faina si se framanta un aluat,va fi f fraged.Se pune la frigider o ora.

Umplutura:nuca se amesteca cu dulceata(eu am folosit de piersici) si cu zeama de lamaie.

Dupa ce se scot din frigider se intinde o foaie pe masa tapetata cu faina,se taie patratele in mijlocul carora se pune o lingurita de umplutura,se impatura si se pun in tava(eu nu am uns deloc tava)Se coc la 180 de grade,25-30 min  si se dau fierbinti prin zahar pudra..se mananca reci,de preferat dupa ce au stat 2-3 ore la frigider..cel putin mie asa imi plac...cand le facea maica mea ..le cocea cu 2-3 zile inainte de Craciun si de abia in ajunul Craciunului primeam...

TIPS-URI

1

Aveti mare grija cand impaturati aluatul pt ca e f fraged si se crapa repede pe margini...la nevoie mai puneti faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Haios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

aziz 1

28.12.2010, 12:05

ionix 1

28.12.2010, 14:53

mişto... dar este haios sau haioş?? n-am mai auzit super

LUK 1

28.12.2010, 15:32

haioş

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede