Un desert pe care l-am mancat demult in copilarie si l-am regasit intr-o combinatie interesanta acum cativa ani...
Se separa galbenusurile de albusuri.Intre timp se pune laptele pe foc sa se incalzeasca(nu trebuie sa fiarba!).
Frecam spuma galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de zahar.
Albusurile le batem spuma cu alte 2 linguri de zahar.
Cand s-a incalzit laptele se ia de pe foc si il amestecam incet cu galbenusurile(se ia cu lingura cate un pic de lapte cald si se amesteca cu galbenusurile pana cand si acestea vor avea o temperatura apropiata laptelui.Nu puneti direct in laptele fierbinte altfel se va imbranzi!)
Amestecul de lapte si galbenusuri il punem pe foc mic sa se mentina fiebinte(aveti grija sa nu fiarba).Cu o lingura luam albusurile batute spuma si le punem in lapte(ca si galustele)Le lasam 2 minute p eo parte apoi le intoarcem cu lingura pe cealalta parte,mai lasam 2 minute si le luam de pe foc.
Mie imi place rece acest desert ..e racoros si fin.
1
Aveti nevoie de o oala cu diametru mare pentru a putea intoarce galustele din albus fara a le zdrobi.