Este de fapt reteta salatei de beouf dar cu carne de pui ...nu de vita..Salata de boeuf a apărut la sfârşitul secolului XIX, începutul secolului XX, ca o adaptare locală a salatei inventate de Lucien Olivier la restaurantul Hermitage din Moscova, cunoscută sub numele de salată rusească sau à la rousse. Spre deosebire de salata din Rusia care reprezintă un amestec de legume (cartofi, mazăre, morcovi, etc) cu o maioneză fină, salata de boeuf conţine, aşa după cum îi spune numele, carne de vită. Noi romanii o preparam in mare majoritate cu carne de pui de aceea nu am lasat ca titlu "salata de beouf"..
Pieptul de pui se fierbe impreuna cu morcovii ,patrunjelul ,sare si o lingurita de vegeta.Cartoful se fierbe in coaja.Dupa ce au fiert ,legumele si pieptul de pui se taie cubulete mici.La fel si castraveciorul.Se pun intr-un castron,se pune si mazarea boabe,se condimenteaza si se adauga maioneza.
1
Legumele trebuie sa fie reci cand le amestecati cu maioneza. Cantitatea de legume si carne cat si cea de maioneza poate sa varieze in functie de cata salata doriti sa faceti.